ENKEL HJEMMEPLEIE: Du trenger ikke tømme lommeboken for å pleie kroppen, du kan komme langt med det du finner på kjøkkenbenken. Illustrasjonsfoto: Crestock
ENKEL HJEMMEPLEIE: Du trenger ikke tømme lommeboken for å pleie kroppen, du kan komme langt med det du finner på kjøkkenbenken. Illustrasjonsfoto: CrestockVis mer

Lag din egen kroppsskrubb

Vi gir deg fire enkle oppskrifter på hjemmelagde peelingkremer.

||| Det er ingenting som gir så myk og deilig hud som en god kroppsskrubb, og du trenger ikke nødvendigvis å bruke massevis av penger.

Hjemme på ditt eget kjøkken finnes det nemlig billigere alternativer.

Og når du lager den selv, av naturlige ingredienser, er du sikker på å slippe irriterende kjemikalier som kan gi uren hud.

Les også: Slik fikser du fet hud

Forny huden En god skrubb bør tilføre fuktighet, samtidig som den fjerner døde hudceller og tørr hud.

Etter en peeling vil også fuktighetskrem eller selvbruning trenge lettere inn i huden.

Pass på å ikke skrubbe for hardt, da det kan irritere huden. Spesielt bør du ta hensyn til områder med tynn eller ømfintlig hud, som ansikt, hals og bryst.

Utallige kjerringråd Det er mest skånsomt å skrubbe fuktig hud, derfor kan det være lurt å foreta selve skrubbingen i badekaret eller i dusjen. På den måten unngår du også å grise til hele badet.

Etter peelingen bør du skylle huden grundig, og avslutte med en mykgjørende fuktighetskrem.

Det finnes utallige kjerringråd og tips til hjemmelaget skjønnhetspleie. Og på nettstedene ehow.com og feelings.no har lesere mulighet til å dele sine personlige oppskrifter med andre.

Les også: Fiks huden med en ansiktsmaske

Her er tre ulike peelingkremer og en kroppsolje som skal gi deg frisk og myk hud:

Sukker og olje
Med kun to ingredienser burde alle klare å lage denne skrubben.

1 kopp brunt sukker. ¼ kopp olivenolje. Dette er ingredienser de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet, og er enkel å lage. Har du ikke olivenolje er det også mulig å bruke mandel- eller solsikkeolje.

Bland sammen ingrediensene, og massér over hele kroppen. Sukkeret fjerner døde hudceller, mens oljen tilfører fuktighet.

NATURLIG: Disse naturlige ingrediensene har flere bruksområder, og er mer enn bare mat. Illustrasjonsfoto: Crestock
NATURLIG: Disse naturlige ingrediensene har flere bruksområder, og er mer enn bare mat. Illustrasjonsfoto: Crestock Vis mer

Ønsker du å tilsette en duft, kan du bruke noen dråper med duftende massasjeolje, eller rosmarinblader.

Kaffe og yoghurt
Forfriskende peeling som bekjemper cellulitter.

2 kopper grovmalt kaffe. En halv kopp sukker eller havsalt. 3 spiseskjeer yoghurt naturell, eller mer om nødvendig. Kaffe er ikke en uvanlig ingrediens i kroppspleieprodukter. Koffein sies å skulle ha en positiv effekt på cellulitter, og gjøre de mindre synlige.

Siden denne skrubben inneholder yoghurt kan det være lurt å avslutte med en mild såpevask, slik at du ikke lukter sur melk resten av dagen.

Ansiktsskrubb med avokado
En mildere peeling for ansiktet, eller for deg med ømfintlig hud.

2 teskjeer fint havremel. 1 teskje avokado. 1 teskje honning. Siden huden i ansiktet er mer ømfintlig enn på resten av kroppen er det lurt å lage en mild skrubb. Finmalt havremel gir en mildere peeling enn sukker eller salt, og er derfor et bedre alternativ.

Start med å vaske ansiktet i forholdsvis varmt vann, før du påfører skrubben. Massér med sirkelbevegelser, men unngå den sarte huden rundt øynene.

Skyll av med lunkent vann, og avslutt med kaldt vann for å lukke porene.

Piña Colada
En tropisk cocktail av ananas og kokos.

2 ½ kopp sukker. ½ kopp kokosolje. 4 spiseskjeer ananasjuice. 4 spiseskjeer honning. Blandes sammen til en jevn masse, og smøres over hele kroppen. Gi ekstra oppmerksomhet til tørre områder, som knær og albuer.

Ananas er rik på vitamin C og B, mens honning har en antibakteriell effekt, og er derfor flotte ingredienser.

Kombinasjonen av disse ingrediensene vil få deg til å lukte som en tropisk sommerdag.

Les også:

Bland en banan i hårkuren

Skjønnhet til å spise opp

Slik redder du slankekuren

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.