Lag ditt eget grillkrydder

Det er enklere enn du kanskje tror.

HOT OG GODT: Enkelt, morsomt - og kanskje ekstra godt? Tre eksperter deler sine favorittoppskrifter på grillkrydder. Illustrasjonsfoto: STOCKREATIONS / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
HOT OG GODT: Enkelt, morsomt - og kanskje ekstra godt? Tre eksperter deler sine favorittoppskrifter på grillkrydder. Illustrasjonsfoto: STOCKREATIONS / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å lage sitt eget grillkrydder er både enkelt og morsomt, samtidig som du kan redusere saltmengden betydelig sammenlignet med ferdigvariantene. Det mener i hvert fall de tre grillglade kokkene Yngve Storrø, Craig Whitson og Jan Ivar Nykvist - som her deler sine beste krydderoppskrifter med Dagbladets lesere.

- Jeg anbefaler alle å forsøke seg på å lage sitt eget grillkrydder. Det som er fordelen er at ingenting er feil, det kan hende noe blir mindre godt - men det er du som bestemmer hva som er riktig blanding for deg, sier Yngve Storrø, som er krydderekspert i Santa Maria.

Les også: Slik imponerer du gjestene med grilling

Han forklarer at som krydder til grillmat kan man bruke både vanlig grillkrydder, rub (tørr marinade) eller våt marinade.

- Denne grunnoppskriften jeg deler her kan også brukes som rub, eller du kan tilsette olje om kjøtt eller fisk skal ligge en stund før bruk.

Lager god skorpe Jan Ivar Nykvist, kokk og tre ganger norgesmester i grilling, mener at godt krydder hører med til den ulitmate grillopplevelsen:

- Grillkrydder og marinade er for mange essensen av grill, sommer og sol. I mange tilfeller kan grillkrydder, eller rub, være den beste løsningen. Det kan være når du ønsker en krydderskorpe utenpå kjøttet eller fisken som ikke er grisete eller trekker inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer