Lag en treretters i helgen

Menyen alle kan lage!

SOMMERERMAT: Her er en liten, lett sommerrett som kan brukes som dessert, forrett - eller bare som snacks. Foto: Erik Hannemann
SOMMERERMAT: Her er en liten, lett sommerrett som kan brukes som dessert, forrett - eller bare som snacks. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har planer om å kline til denne helgen! Her er det så mye snadder at jeg nesten ikke kan vente til det begynner. Og apropos begynne: Lag denne menyen i omvendt rekkefølge av servering: Lag først dessert, så hovedrett - og forrett til slutt.

Du finner for øvrig andre helgemenyer her dersom denne, mot formodning, ikke skulle falle i smak.

Forrett Jeg nøyer meg ikke med én forrett denne helgen. Det blir to. Skjønt "forrett"? Noen ganger synes jeg det ordet har noe pretensiøst og formelt over seg. "Mine damer og herrer, nå bringes forretten inn".

En forrett for meg, på hjemmebane, er bare noe man setter fram uten bravur. Så tar man litt mens man prater og har et glass vin (for eksempel fra Italia) eller øl (som du må helle i glasset på denne måten!).

Derfor lager jeg to små, uformelle "snacks". Den første er friske melonringer med mynte og den andre er godtbit med spekeskinke og chevre.

Hovedrett Hovedretten er den erkeklassiske, erkefranske gryta coq au vin. "Coq" betyr hane og refererer til at før i tiden var vanlig å koke hanen i vin på gårdene når den hadde gjort jobben sin (eller bare når bonden ble møkk lei av å vekkes i otta), I våre dager er det ikke barebare å få tak i en hane. Høne er lettere, og kan absolutt brukes, men da må man gjerne beregne koketid på minst halvannen time, gjerne to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer