INDISK I OVNEN: Indisk kylling kan også lages i gryte, men bruk gjerne en stor, ildfast form. Foto: Erik Hannemann
INDISK I OVNEN: Indisk kylling kan også lages i gryte, men bruk gjerne en stor, ildfast form. Foto: Erik HannemannVis mer

Lag mat for to uker på to timer

Det er faktisk ikke vanskelig. Her er handlelista.

På komfyren putrer tre kjeler.

Blenderen surrer og er irrgrønn og potent.

Og fra ovnen dufter det liflig og eksotisk.

KJELE ÈN: Bacalao med solide norske innslag. Foto: Erik Hannemann
KJELE ÈN: Bacalao med solide norske innslag. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Eksperimentet er i gang: Jeg ser om jeg kan lage mat for to uker på to timer. Grov regnet, selvsagt.

Det som høres ut som en provoserende flinkis-plan er i ferd med å bli virkelighet. Og jaggu er det ikke mye som skal til. En god del planlegging og innkjøp, selvsagt, men ikke avskrekkende.

Skal vi begynne med komfyren?

På komfyren Jeg har tre nasjoner representert her. I den første kjelen er det en herlig bacalao. Det er klassiske ingredienser som løk, potet og klippfisk (vannet ut over natten). Den er portugisisk, men solide norske innslag.

KJELE TO: Marrokansk gryte med heilnorsk lam. Foto: Erik Hannemann
KJELE TO: Marrokansk gryte med heilnorsk lam. Foto: Erik Hannemann Vis mer

I kjele nummer to putrer det en marrokansk gryte - men med heilnorsk lam. Lammekjøttet får selskap av en masse gode krydder og kikerter.

I den siste kjelen har vi kommet til Mexico. Og vi snakker om chili con carne - selvsagt. En fantastisk gryterett som aldri blir kjedelig.

For ordens skyld: Det er veldig enkelt å doble disse oppskriftene. Har du store nok kjeler?

Artikkelen fortsetter under annonsen

I ovnen Og når vi titter inn i ovnen er det en indisk kyllingrett som gir fra seg duftene. Den kan også lages i en gryte, men det var litt trangt på komfyren, så jeg bruker en stor, ildfast form. Det er like greit.

I blenderen Og blenderen er irrgrønn fordi den er full av pesto: basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og olje.

Noen praktiske tips Hakk all løken med en gang og bruk gjerne kjøkkenmaskin. Løk skal i fire av fem retter.

KJELE TRE: Chili con carne - en fantastisk gryterett. Peter Berg
KJELE TRE: Chili con carne - en fantastisk gryterett. Peter Berg Vis mer

Begynne med pinjekjernene til pestoen

Har du lyst tll å prøve? Her er handlelista. Sett i gang! (I handlelista og oppskriftene er det beregnet omtrent fire porsjoner).

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

BLENDEREN: Fyll blenderen med pesto og flere godsaker. Foto: Erik Hannemann
BLENDEREN: Fyll blenderen med pesto og flere godsaker. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.