TRE GODE RETTER: Arne Brimi har laget tre gode retter med vilt, og vi gir deg oppskriftene. Dette er stekt rypebryst. Alle foto: METTE MØLLER
TRE GODE RETTER: Arne Brimi har laget tre gode retter med vilt, og vi gir deg oppskriftene. Dette er stekt rypebryst. Alle foto: METTE MØLLERVis mer

Lag nydelige delikatesser med høstens viltkjøtt

Her er Arne Brimis beste råd for perfekte viltretter.

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

REINSDYRGRYTE Denne gryteretten skal være helt enkel slik at smaken av rein kommer best mulig fram. Gryta er passe for 4 personer Du trenger: 1 kg renskåret reinsdyrkjøtt, bog eller nakke (skjær bort hinner og sener) smør til bruning 2 ts salt 200 g sopp 2 løk (skåret i halve båter) 3 dl kraft, ev. rødvin eller vann 2 dl fløte Slik gjør du: 1. Smelt og brun smøret i ei panne til det er nøttebrunt og brun kjøttbitene pent og rolig på alle sider 2. Tilsett soppen og løken skåret i omtrent like store biter som kjøttet 3. Hell alt over i ei gryte og kok ut panna med 2-3 dl vann, vin eller kjøttkraft 4. Slå krafta over kjøttet i gryta. La det småkoke i 15 minutter, tilsett fløten og la det hele småkoke til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Smak til med salt til slutt.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag): Steker du kjøttet for mye og for hardt, har toget gått for den råvaren. Stek heller litt for lite enn litt for mye, sier Brimi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn