TRE GODE RETTER: Arne Brimi har laget tre gode retter med vilt, og vi gir deg oppskriftene. Dette er stekt rypebryst. Alle foto: METTE MØLLER
TRE GODE RETTER: Arne Brimi har laget tre gode retter med vilt, og vi gir deg oppskriftene. Dette er stekt rypebryst. Alle foto: METTE MØLLERVis mer

Lag nydelige delikatesser med høstens viltkjøtt

Her er Arne Brimis beste råd for perfekte viltretter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

REINSDYRGRYTE Denne gryteretten skal være helt enkel slik at smaken av rein kommer best mulig fram. Gryta er passe for 4 personer Du trenger: 1 kg renskåret reinsdyrkjøtt, bog eller nakke (skjær bort hinner og sener) smør til bruning 2 ts salt 200 g sopp 2 løk (skåret i halve båter) 3 dl kraft, ev. rødvin eller vann 2 dl fløte Slik gjør du: 1. Smelt og brun smøret i ei panne til det er nøttebrunt og brun kjøttbitene pent og rolig på alle sider 2. Tilsett soppen og løken skåret i omtrent like store biter som kjøttet 3. Hell alt over i ei gryte og kok ut panna med 2-3 dl vann, vin eller kjøttkraft 4. Slå krafta over kjøttet i gryta. La det småkoke i 15 minutter, tilsett fløten og la det hele småkoke til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Smak til med salt til slutt.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag): Steker du kjøttet for mye og for hardt, har toget gått for den råvaren. Stek heller litt for lite enn litt for mye, sier Brimi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn