Lag spennende mat ute i det fri

Enkle, fulle av smak og lager seg selv mens du nyter bålet

TURMAT: Tomatpanne med salvie. 

Foto: Mette Møller
TURMAT: Tomatpanne med salvie. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

På tur i skog og fjell har Arne Brimi alltid med noe godt i sekken.

Det er ute i naturen han trives aller best.

Men en deilig lunsj i hytteveggen eller en skikkelig grillkveld på terrassen står også høyt i kurs.

Smaker godt - Mat som du lager og spiser utendørs smaker ekstra godt, og enda bedre hvis du har gått en kort eller lang tur først. Jeg synes alle turer bør ha et godt måltid i enden, sier Brimi.

Ekstra stas synes Brimi det er dersom han kan tilberede turmaten over et sprakende bål, helst med sjølfiska fisk.

Generelt mener han vi gjerne kan finne på annen turmat enn pølse, lompe og ketchup.

- Det er så mye annet som er godt på tur. Fisker du ikke sjøl, så pakk et par fiskefileter inn i folie og ta med i tursekken.

Del opp litt gode grønnsaker og pakk med det også. Da har du det meste klart til å lage et nydelig turmåltid, sier Brimi, som også gjerne lager ferdig gode, doble ostesmørbrød og pakker inn i folie før han går på tur.

Foliepakker på bål er enkel og god turmat.

Livskvalitet Brimi setter en turkjele med en helt ørretfilet drysset med masse finhakket persille fram til fotografering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer