TURMAT: Tomatpanne med salvie. 

Foto: Mette Møller
TURMAT: Tomatpanne med salvie. Foto: Mette MøllerVis mer

Lag spennende mat ute i det fri

Enkle, fulle av smak og lager seg selv mens du nyter bålet

• Flere matsaker på db.no/mat

På tur i skog og fjell har Arne Brimi alltid med noe godt i sekken.

SOMMER: Arne Brimi er glad i å lage mat utendørs. Lite kan måle seg med å sitte ved bålet, kjenne  varmen og vite at om noen minutter er fisken bakt og grønnsakene møre. Foto: METTE MØLLER
SOMMER: Arne Brimi er glad i å lage mat utendørs. Lite kan måle seg med å sitte ved bålet, kjenne varmen og vite at om noen minutter er fisken bakt og grønnsakene møre. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Det er ute i naturen han trives aller best.

Men en deilig lunsj i hytteveggen eller en skikkelig grillkveld på terrassen står også høyt i kurs.

Smaker godt - Mat som du lager og spiser utendørs smaker ekstra godt, og enda bedre hvis du har gått en kort eller lang tur først. Jeg synes alle turer bør ha et godt måltid i enden, sier Brimi.

HERLIG DESSERT: Jordbær og krydderrømme på glass. Foto: METTE MØLLER
HERLIG DESSERT: Jordbær og krydderrømme på glass. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Ekstra stas synes Brimi det er dersom han kan tilberede turmaten over et sprakende bål, helst med sjølfiska fisk.

Generelt mener han vi gjerne kan finne på annen turmat enn pølse, lompe og ketchup.

- Det er så mye annet som er godt på tur. Fisker du ikke sjøl, så pakk et par fiskefileter inn i folie og ta med i tursekken.

Del opp litt gode grønnsaker og pakk med det også. Da har du det meste klart til å lage et nydelig turmåltid, sier Brimi, som også gjerne lager ferdig gode, doble ostesmørbrød og pakker inn i folie før han går på tur.

MAKRELL:Grillet makrell med pesto smaker herlig på tur. Foto: METTE MØLLER
MAKRELL:Grillet makrell med pesto smaker herlig på tur. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Foliepakker på bål er enkel og god turmat.

Livskvalitet Brimi setter en turkjele med en helt ørretfilet drysset med masse finhakket persille fram til fotografering.

Fennikel og sjalottløk ligger tett i tett rundt fisken.

- Legg på noen klatter godt smør og dekk kjelen med folie. Så er det bare å sette kjelen på bålet og kose seg ved bålvarmen til fisken er bakt og grønnsakene er møre.

Det er livskvalitet å sitte rundt et bål. Alle burde ha en bålkveld i året, spise god mat og betrakte bålet som brenner ned, sier Brimi.

Men han understreker at det er viktig å ha respekt for reglene om bålbrenning.

- Om sommeren skal vi ikke lage bål i nærheten av skog og mark. Men det finnes mange etablerte bålplasser rundt om, og de er fine å bruke, sier Brimi.