Lag torsk på en helt ny måte

Null stress, bare fabelaktig godt!

OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å gå matlei er ikke uvanlig. Plutselig smaker ikke pannekakene like godt som de pleier. Svinesteika trigger ikke smaksløkene, brokkoli-retten som var så god, appellerer ikke lenger på samme måte.

Du vil ha noe nytt. En ny smak.

Hvorfor det? Hadde det ikke vært greit om du hadde tre oppskrifter du holdt deg til: 1) chili con carne, 2) chicken tikka og 3) kjøttboller? Eller bare spise pannekaker sju dager i uka? Det er jo godt!

Hypotese i tråd med evolusjonsparadigmet Nå våger jeg meg på å sette fram en evolusjonistisk hypotese: Å gå matlei sitter dypt i mennesket. Gjennom millioner av år har vi nedarvet tilbøyeligheten til å bli lei. På den måten sikrer vi oss at vi får i oss ulik mat og får i oss de næringsstoffene vi trenger.

(Kuene har ikke denne evnen. De spiser bare gress - og du ser hvordan det gikk med dem...).

Og er det en rød tråd som går gjennom mitt virke, er det nettopp variasjon. En velutviklet hang til å gå lei transformeres til en trang til å jakte på nye smaker, aromaer og kombinasjoner.

Den geniale matskribenten Jeffrey Steingarten skrev et sted at det beste er å spise "a bit of everything". Siden ingen ting tyder på at noen noensinne klarer å regne seg fram til en perfekt diett, virker det stadig som det beste alternativet. (Og hva slags mennesker ville prøve å sette sammen en slik platonisk, perfekt livsmeny? Jeg tør ikke engang tenke på resultatet...).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer