OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik HannemannVis mer

Lag torsk på en helt ny måte

Null stress, bare fabelaktig godt!

Å gå matlei er ikke uvanlig. Plutselig smaker ikke pannekakene like godt som de pleier. Svinesteika trigger ikke smaksløkene, brokkoli-retten som var så god, appellerer ikke lenger på samme måte.

Du vil ha noe nytt. En ny smak.

Hvorfor det? Hadde det ikke vært greit om du hadde tre oppskrifter du holdt deg til: 1) chili con carne, 2) chicken tikka og 3) kjøttboller? Eller bare spise pannekaker sju dager i uka? Det er jo godt!

Hypotese i tråd med evolusjonsparadigmet Nå våger jeg meg på å sette fram en evolusjonistisk hypotese: Å gå matlei sitter dypt i mennesket. Gjennom millioner av år har vi nedarvet tilbøyeligheten til å bli lei. På den måten sikrer vi oss at vi får i oss ulik mat og får i oss de næringsstoffene vi trenger.

(Kuene har ikke denne evnen. De spiser bare gress - og du ser hvordan det gikk med dem...).

Og er det en rød tråd som går gjennom mitt virke, er det nettopp variasjon. En velutviklet hang til å gå lei transformeres til en trang til å jakte på nye smaker, aromaer og kombinasjoner.

Den geniale matskribenten Jeffrey Steingarten skrev et sted at det beste er å spise "a bit of everything". Siden ingen ting tyder på at noen noensinne klarer å regne seg fram til en perfekt diett, virker det stadig som det beste alternativet. (Og hva slags mennesker ville prøve å sette sammen en slik platonisk, perfekt livsmeny? Jeg tør ikke engang tenke på resultatet...).

Ny måte å lage torsk på Så derfor ble jeg så glad da jeg spiste denne torskeretten. Idéen er enkel: Pensle en torskefilet med pisket eggeplomme og vend den i et grovt pulver av hasselnøtter, rosiner og rosmarin.

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her