Lagde en haug huset kunne stå på

Det ble altfor mørkt nedi dumpa.

DEN SORTE BOKSEN: På den lille mørke tomten i Melbourne måtte man tenke nytt når huset skulle bygges på. FOTO: Nic Granleese/AMA
DEN SORTE BOKSEN: På den lille mørke tomten i Melbourne måtte man tenke nytt når huset skulle bygges på. FOTO: Nic Granleese/AMA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av og til får arkitektene frie tøyler. Men spesielle bygninger kan også være en praktisk nødvendighet, som når tomten eller miljøet rundt krever et bygg utenom det vanlige.

For eierne av dette unike huset i Melbourne i Australias var årsaken til ombyggingen en kombinasjon; både praktiske løsninger på en utfordrende tomt, og arkitekter som ikke var redd for å tenke utenfor boksen.

Et hjem å vokse i Ifølge det amerikanske design- og arkitekturnettstedet Homedesign tilhører det spesielle huset en familie på fem som ønsket å skape et hjem de kunne bo i lenge. Eierne ønsket en praktisk bolig, funksjonell og smart for barna, som skulle kunne vokse og utvikle seg i takt med familien.

Det lokale arkitektfirmaet Andrew Maynard Architects fikk oppdraget. Det kompakte huset ligger i en populær forstad til den australske storbyen.

Slik var utgangspunktet - Det største problemet vi skulle takle var den mørke tomten, og da spesielt bakhagen, forklarer arkitekt Mark Austin hos Andrew Maynard Architects til Bonytt.no.

- Tomten vender mot nord, noe som gjorde at hele bakhage lå fullstendig i skyggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer