HAR STAMCELLENE KLARE: Cathrine Knudsen går ikke rundt og tenker på at sønnen hennes Fredrik kanskje en gang i fremtiden kan få bruk for blodet som er tatt vare på siden fødselen for syv år siden. Hennes fokus er å leve med familie og venner, ha fokus på helsa og dyrke kunsten. For tiden har hun utstilling i Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Foto: Nina Hansen
HAR STAMCELLENE KLARE: Cathrine Knudsen går ikke rundt og tenker på at sønnen hennes Fredrik kanskje en gang i fremtiden kan få bruk for blodet som er tatt vare på siden fødselen for syv år siden. Hennes fokus er å leve med familie og venner, ha fokus på helsa og dyrke kunsten. For tiden har hun utstilling i Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Foto: Nina HansenVis mer

Lagring av stamceller

Lagrer barnas blod som forsikring mot alvorlig sykdom

Da Cathrine Knudsen fødte andre gang var hun ikke i tvil. Hun ville heller betale dyrt for å lagre sønnens stamceller i utlandet enn å la de gå til spille. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Man vet aldri hva som venter. Jeg følte jeg ikke hadde råd til å la være. Selv om jeg synes det var dyrt, kan det bli en billig livsforsikring. Hvem vet hva stamceller kan brukes til om få år, sier Cathrine Knudsen.

Da hun fødte sitt første barn, Ola, var hun ikke klar over at det går an å lagre stamceller etter fødsel. Det var først da hun hørte om en venninne som hadde gjort det, at Knudsen øynet muligheten.

Da ble valget enkelt, og da lillebror Fredrik kom, valgte hun å gjøre det stadig flere norske foreldre gjør.

På fødestua foregikk det meste som normalt, men på sidelinjen sto en ekstra jordmor og bivånet begivenheten. Hennes eneste jobb er å ta vare på blod som barnet forhåpentligvis aldri skal få bruk for igjen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 39 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn