VERTSKAP: Vibeke Visnes og Mikael Jansson har tatt over og representerer sjette generasjon Visnes. Alle foto: Ole C. H. Thomassen
VERTSKAP: Vibeke Visnes og Mikael Jansson har tatt over og representerer sjette generasjon Visnes. Alle foto: Ole C. H. ThomassenVis mer

Laksehotell i Oldemorstil

Visnes Hotel er kulturarven som blomstrer om sommeren med sin gode mat, sympatiske viner og rom fylt med kniplinger og nostalgi.

||| STRYN (Dagbladet):Det skal være sunt og godt. Maten er fersk og lokal i størst mulig grad. Det blir mye laks. Sjøkreps er også et populært innslag på menyen, forteller Vibeke Visnes.

SALMALAKS: Rått og godt med eksotisk dressing.
SALMALAKS: Rått og godt med eksotisk dressing. Vis mer

Og.

LAKS: Rekordlaksen henger utstoppet i bestestua.
LAKS: Rekordlaksen henger utstoppet i bestestua. Vis mer

Her serveres laks for enhver smak, - i omgivelser som gjør begrepetshabby chic til en hotellopplevelse.

HOVEDRETT: Ovnsstekt laks (gjerne Salmalaks) servert med blomkålpure' , sukkererter og Amandine  poteter.
HOVEDRETT: Ovnsstekt laks (gjerne Salmalaks) servert med blomkålpure' , sukkererter og Amandine poteter. Vis mer

Visnes Hotel har beholdt sitt opprinnelige preg og interiør, mye takket være at stedet var stengt fra 1957 til 1986. En effektiv måte å unngå sekstiårenes villfarelser og uestetiske påbyggingsgalskap.

RØKELAKS: Fra lokalprodusent med sesongsalat og fransk vinaigrette.
RØKELAKS: Fra lokalprodusent med sesongsalat og fransk vinaigrette. Vis mer

LAKSEN
At driften ble gjenopptatt skyldes laksen.

Ikke den som daglig serveres i mange varianter gjennom sesongen, men den som ihuga fiskere jager med sine fluestenger.

DESSERT: Panacotta med friske bær.
DESSERT: Panacotta med friske bær. Vis mer

Tilreisende laksefiskere som søkte Stryneelva's sølv hadde akutt behov for et skikkelig herberge.

HJEMMEBAKT: Bakervarene er rykende ferske.
HJEMMEBAKT: Bakervarene er rykende ferske. Vis mer

Kristin Visnes gjenåpnet derfor i 1986 etter påtrykk fra de lakseglade.

FROKOST: Frokosten er sunn og innbydende.
FROKOST: Frokosten er sunn og innbydende. Vis mer

Laksefiskerne bor fortsatt på Visnes, men turister fra den store verden dominerer i gjesteboka. Cruiseturistene kommer med buss for å spise. Og de vil ha laks. Norsk laks.

KULTURARV: Visnes Hotel kan skilte med Olavsrosa.
KULTURARV: Visnes Hotel kan skilte med Olavsrosa. Vis mer

Vibeke Visnes er sjette generasjon i rekken og driver i dag hotellet sammen med sin mann Mikael Jansson.

SØSTRENE: Stella og Nora representerer syvende generasjon Visnes.
SØSTRENE: Stella og Nora representerer syvende generasjon Visnes. Vis mer

Hotellet har sesongåpent og Vibeke Visnes kombinerer hotelldriften med lærerjobb. Eldstedatteren Nora har allerede god erfaring som servitør og vertinne. Yngstedatteren Stella er med fra denne sesongen.
Og.
De serverer laks.
Rå, røkt og kokt i flere varianter. Vi hadde gleden av å prøve tre retter laget av elvenes dronning.
De hvite vinene på vinkartet er moderat priset og gode valg.

BALKONG: Kurvstoler og duk av det nostalgiske slaget.
BALKONG: Kurvstoler og duk av det nostalgiske slaget. Vis mer

KNIPLINGER
Rommene er som utgaver av oldemors soverom. Her sover man godt etter et laksemåltid.

BAD: Brudesuiten har romslig bad.
BAD: Brudesuiten har romslig bad. Vis mer

Hotellet gir en nær museal opplevelse, - fra inngangsdøren til rom og bad.
Det gjør noe med sinnsstemningen.
Tempoet senkes sammen med skuldrene.

FORSKJELLIG: Som rommene har også badene sin egenart.
FORSKJELLIG: Som rommene har også badene sin egenart. Vis mer

- De unge er begeistret for atmosfæren, særlig brudeparene som kommer hit lar seg begeistre, forteller vertinnen.

ENKELTROM: Seng og skatoll er det man trenger.
ENKELTROM: Seng og skatoll er det man trenger. Vis mer

- De som må ha minibar blir skuffet.

BLONDER: Lyst med  trivelig shabby chic stil.
BLONDER: Lyst med trivelig shabby chic stil. Vis mer

Her er heller ingen TV på rommene. Her skal opplevelsene være av den sosiale sorten. Terrassen langs hele fasaden er et naturlig samlingspunkt før og etter måltidene.

FAMILIEDREVET: Stella og Nora tar del i mange av hotellets gjøremål.
FAMILIEDREVET: Stella og Nora tar del i mange av hotellets gjøremål. Vis mer

- Vi satser på et sunt kosthold og gode matopplevelser.

GENERASJONER: Tre generasjoner foran bildene av tidligere generasjoner. Vibeke, Kristin,Stella og Nora .
GENERASJONER: Tre generasjoner foran bildene av tidligere generasjoner. Vibeke, Kristin,Stella og Nora . Vis mer

- Her skal gjestene få mange opplevelser. Naturen rundt oss her innbyr til fantastiske turer. «Skåla opp» er blitt en happening i Stryn.

VISNES;: Vibeke Visnes, Kristin Visnes, Stella, Nora og Mikael Jansson på verandaen. Alle foto: Ole C. H. Thomassen
VISNES;: Vibeke Visnes, Kristin Visnes, Stella, Nora og Mikael Jansson på verandaen. Alle foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

- Du MÅ ta en tur inn til Loenvatnet, en klar beskjed fra vertinnen.

VILT OG VAKKERT
Turen inn til Loenvatnet og bygdene Bødal og Nesdal, kjent fra rasulykkene i 1905 og 1936, er en biltur på de aller smaleste av veier. En mektig naturopplevelse og en påminnelse om at naturen kan være farlig. Ramnefjellet står fortsatt med tydelige arr etter rasene som til sammen krevde 135 menneskeliv.

Briksdalsbreen og Geiranger er bare en liten biltur unna. Sommerski på Strynefjellet er en opplevelse mange ikke kan være uten.

Stryneelva er lakseførende inn til det fagreste Stryn i dalen innenfor sentrum.

Det er i de tre sommermånedene det er mest hektisk på Visnes. Tiden før og etter er en utfordring.

- Vi jobber med å få til faste innslag og aktive opplevelser. Yogakurs, samtalekurs, skrivekurs og fotokurs er også noe av det vi ønsker å satse på, forteller Vibeke Visnes.

- Visnes skal tilby opplevelser som er mye mer en mat og vin.

Hun er bevisst på at gourmetmat og de gode måltidene er satsingsområdene for de fleste historiske hotellene.

Hun vil at Visnes Hotel skal skille seg litt ut.

Og det gjør det.