Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Laksetrikset som imponerer gjestene

Lær deg sirkeltrikset og servér på denne måten.

OPPSKRIFT PÅ LAKS: Slik blir laksen lekker. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Slik blir laksen lekker. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Det er mange morsomme måter å tilberede fisk på. Å lage fiskesuppa kul er enkelt, å bake den i ovnen er enklere og fisken blir mest saftig når du saltbaker den. Men, har du forsøkt å servere den helt sirkelrund?

- Neimen! Hvordan har du gjort dette?

Det var reaksjonen da jeg triumferende bar inn denne lille, lekre lakseretten. Det er alltid moro med skryt og oppmerksomhet, og særlig når den kjennes ektefølt.

Og utbruddet virket så spontant at det umulig kunne være falskt, tilslørt smisk.

Jeg tror det var på det livlige Brasserie Georges i Lyon jeg fikk fisken servert på den måten første gang. De proffe kelnerne bærer inn fiskeretten - og den er, til alles stumme forundring, helt sirkulær. (Stum fordi man ikke vil blottlegge sitt nordiske, blonde, uvitende opphav, antagelig.)

Det er umulig å ikke bøye seg over retten, ta den nærmere i øyesyn og tenke: - Neimen! Hvordan har de gjort dette?

Svaret er en no-brainer for alle som har oppholdt seg i et profesjonelt kjøkken med respekt for seg selv. I likhet med de aller fleste tryllekunster er trikset skamløst enkelt når du først kjenner hemmeligheten. Og her kommer løsningen:

Det du trenger er en bakering (tenk på en rund pepperkakeform). Fyll denne ringen med grønnsaker og legg fisken langs kanten med skinnet ut. Og så har du i grønnsaker.

Og det skulle man kanskje tro var nok. Men det er altså en ting til. For at ikke grønnsakene bare skal flyte utover når du løfter av ringen må de ha noe som binder dem sammen. Det er ikke mye som skal til. Man kunne selvsagt tenke seg en god, tykk saus, men det enkleste er kanskje det beste. Når du pisker sammen sennep og litt olje får du det som skal til.

Men det lille trikset som vil forbløffe middagsgjestene. Jeg har nå i flere uker servert runde retter. Det har blitt en husvits.

Det er ikke bare laks som serveres slik, men reinsdyr, blåskjell, brislinger og omeletter dukker opp på bordet maskerte som sirkler.

Men altså, oppskriften du finner nedenfor er, i tillegg til å være lekker, også veldig god. Og det er jo alltid en fordel.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (5800 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du omelett
Lars Barmens fløtegratinerte poteter
10 oppskrifter med kjøttdeig
Den aller, aller beste sjokoladekaken...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling