Lam med ny vri

Tre alternativer til den tradisjonelle fårikålen.

EKSOTISK VARIANT: Her har lammet fått følge med ingefær, kanel og vinterfrukten kvede, som smaker som en blanding av aprikos og eple, og det er tilberedt i en tagine - en Nord-afrikansk leirgryte med lokk. Foto: HELLE ØDER VALEBROKK
EKSOTISK VARIANT: Her har lammet fått følge med ingefær, kanel og vinterfrukten kvede, som smaker som en blanding av aprikos og eple, og det er tilberedt i en tagine - en Nord-afrikansk leirgryte med lokk. Foto: HELLE ØDER VALEBROKK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lam er for mange høstens kulinariske høydepunkt.

Helle Øder Valebrokk driver matbloggen HellesKitchen og eksperimenterer gjerne med tradisjonelle retter - ofte inspirert av reisene sine.

- Vi har fantastisk lam i Norge og det er så mye snadder man kan lage av det! Lam passer med nordisk tilbehør, men jeg liker det best med tilbehør fra Midtøsten; Krydder, frukt og bulgur. Herlig!, sier matbloggeren.

Matreisen: Flere eksotiske oppskrifter som kan lages i tagine

Personlig smak Da Øder Valebrokk la ut en oppskrift på moderne fårikål med urter og løk var hun spent på lesernes reaksjon.

- Jeg trodde fårikålvarianten  min ville floppe siden man ikke skal tulle med nasjonalretter, men oppskriften har blitt superpopulær på bloggen, forteller hun.

Kokk og kokebokforfatter Rune Kalf-Hansen er så glad i lam at han ga ut den  økologiske kokeboka En hyllest til lammet i fjor.

- Lam er et unikt produkt fordi det trives så godt i naturen og er enkelt å ale opp økologisk. Siden lammet spiser naturens råvarer får kjøttet en veldig personlig smak, sier Kalf-Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.