EGEN HALVØY: Dette er en av Norges dyreste eiendommer som for tiden er til salgs. Nesten fem mål tomt, 175 meter strandlinje og prislapp 38 millioner for denne eiendommen på Nesøya. Foto: Privat megleren Residence
EGEN HALVØY: Dette er en av Norges dyreste eiendommer som for tiden er til salgs. Nesten fem mål tomt, 175 meter strandlinje og prislapp 38 millioner for denne eiendommen på Nesøya. Foto: Privat megleren ResidenceVis mer

Landets dyreste

Disse trenger du helgens supergevinst i Rikstoto for å kjøpe.

Før sommeren lå landets dyreste bolig på Aker Brygge. Nå ligger den ute på Snarøya utenfor Oslo, koster 45 millioner og har 60 meter med strandlinje. Eiendommen selges av Privat megleren Residence, som ikke kan få brukt nok superlativer på den for å trekke til seg aktuelle kjøpere.

"Eiendommen har en fantastisk beliggenhet innerst i blindvei i meget attraktivt boligområde på Snarøya", skriver de blant annet i prospektet.

Videre uttrykker de at "Eiendommen må ansees som en perle for den rette kjøper med sans for sjøliv kombinert med moderne komfort".

Halvøy alene På listen over de dyreste eiendommene som er til slags i Norge for tiden, innehar Privatmegleren de fire første plassene. I tillegg til eiendommen på Snarøya har de også en på Oslofjordens andre rikingøy; Nesøya.

- Dette er en sjeldenhet. Man har nærmest en halvøy for seg selv, forteller eiendomsmegler Carl Fredrik Solli til klikk.no.

Prisen er på 38 millioner og lengden på strandlinjen er ifølge prospektet 174 meter.

- Det er nok tomten som har den største verdien her, sier Solli, som tror nye eiere vil bygge om mye.

Gammel skipsrederbolig På det de omtaler som Sandefjords tak, har Z-eiendom til salgs det som tidligere var skipsreder Jørgen Jahres eiendom.

- Vi snakker om Sandefjords kanskje flotteste beliggenhet, sier eiendomsmegler Tore Solberg til klikk.no. - Dette er en eiendom for den som har behov for en stor bolig, som kanskje også skal brukes til representasjon.

Han er usikker på om de må utenfor Sandefjord for å finne kjøperen, men understreker at det også finnes kjøpesterke sandefjordinger som kunne ha råd til en slik eiendom.

- Vi jobber med flere interessenter, men har foreløpig ikke noe konkret.

Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet På topp fem-listen til Finn.no over landets dyreste boliger til salgs for tiden, ligger fire i Oslo-området.

Ifølge daglig leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter, er dette ingen tilfeldighet.

- Oslo-området ligger godt over resten av landet når det gjelder kvadratmeterpris. Det er bare Stavanger som slår hovedstaden, men det er bare på leiligheter, forteller han til klikk.no.

Den høye kvadratmeterprisen forklarer han blant annet med at det bygges svært få nye boliger i den spesielt høye prisklassen.

- Og da blir det jo et press på de eksisterende boligene. Så er det jo også en relativt større ansamling av rikdom i Oslo i ellers av landet.

Men det som ifølge Tveter mest av alt styrer prisene på de aller dyreste boligene er det evige mantraet beliggenheten, beliggenhet og beliggenhet.

- Pengesterke kjøpere kan gå og vente lenge til den rette eiendommen med den perfekte beliggenheten kommer for salg, og da hender det også noen ganger at huset blir revet, fordi det koster nesten like mye å bygge det om i den stilen og etter det behovet kjøper ønsker.

Les også:

Ser du hvilken som er dyrest?

Norges dyreste og billigste

Tusenvis å spare på villaforsikringen

Slik får du god smak på kyllingbryst

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TRIPPELGARASJE: Dette må være stedet for dem som har mange biler. Tre garasjeplasser kan dette eiendommen skilte med. Skjermdump: Finn.no
TRIPPELGARASJE: Dette må være stedet for dem som har mange biler. Tre garasjeplasser kan dette eiendommen skilte med. Skjermdump: Finn.no Vis mer
LANDETS DYRESTE: Dett er eiendommen som har den høyeste prisen av de eiendommene som for tiden er til salgs. Skjermdump: Finn.no
LANDETS DYRESTE: Dett er eiendommen som har den høyeste prisen av de eiendommene som for tiden er til salgs. Skjermdump: Finn.no Vis mer