Landsbyliv på Manhattan

Her er New York-tipsene for deg som vil ha lavere tempo og mindre asfalt under skosålene.

HIGH LINE PARK:  Fra ti meters høyde er utsikten til 10. aveny litt annerledes. Den lange parken strekker seg gjennom Meatpacking District og Chelsea. ALLE FOTO: TERJE MOSNES
HIGH LINE PARK: Fra ti meters høyde er utsikten til 10. aveny litt annerledes. Den lange parken strekker seg gjennom Meatpacking District og Chelsea. ALLE FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÅ du drar ikke til New York for å leve det gode landsbyliv, sier du?

Akter ikke å sløve rundt i byen, unnskyld, METROPOLEN, der taxameteret går på turbo 24/7 uansett?

Koster du først på deg en tur til byen som aldri sover, vil du heller prioritere kort vei til Times Square, David Letterman-studioet og musikal-Broadway? Pluss MoMa og Central Park, sånn for kulturen og friluftslivets skyld?

Joda. Helt greit. Logisk og alt. Have your fun.  

Litt langsommere For andre, som elsker New York, men enten anser seg ferdige med å slite skosålene på mid- og uptownasfalten eller vet å verdsette litt lavere tempo, litt lavere hus og litt lavere skuldre, kan landsbyliv i Greenwich Village eller tilstøtende downtown-nabolag som Chelsea og SoHo være et alternativ.

Her går det meste litt langsommere, både på og særlig mellom avenyene, men både shopping-, kafé-, kultur- og underholdningstilbudet er stort.

Broadway og nord-søravenyene som skjærer gjennom området byr dessuten på trafikkpuls, neonlys og handletrøkk nok til at du aldri glemmer hvilken by du tross alt befinner deg i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer