Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sjarmerer på sosiale medier

Lappen de to fedrene delte på flyet hjem med sin nyfødte datter vekker oppsikt

- Jeg skal gjøre mitt aller beste for å oppføre meg fint.

FØRSTE FLYTUR: De to fedrene var på vei hjem fra USA til Europa med sin 18 dager gamle datter. Siden de trolig var nervøse for hvordan babyen ville oppføre seg på den ti timer lange flyturen, delte de ut godteposer og en forhåndsutfylt unnskyldning for eventuelle forsikringer på forhånd. Det viste seg å være unødvendig. Foto: Niall Horan / Twitter
FØRSTE FLYTUR: De to fedrene var på vei hjem fra USA til Europa med sin 18 dager gamle datter. Siden de trolig var nervøse for hvordan babyen ville oppføre seg på den ti timer lange flyturen, delte de ut godteposer og en forhåndsutfylt unnskyldning for eventuelle forsikringer på forhånd. Det viste seg å være unødvendig. Foto: Niall Horan / Twitter Vis mer

Den tidligere One Direction-musikeren Niall Horan fløy her om dagen fra USA til Europa. I setet sitt fant han en godtepose med et bilde av et spedbarn og denne teksten:

«Hei fremmede.

Jeg heter Marit. Jeg er 18 dager gammel. Jeg flyr hjem til Europa med fedrene mine. Dette er min første flytur noensinne. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å oppføre meg fint slik at du får en rolig flyging.

Jeg vil unnskylde på forhånd hvis jeg av en eller annen grunn skulle miste kontrollen, eller temperamentet, om jeg skulle få vondt i øret eller om magen min blir urolig. Jeg tror fedrene mine er mer nervøse enn meg, så de ga deg denne godteposen.

Ha en god tur!»

400 000 likes

Horan falt pladask, tok et bilde av posen og sendte ut en tweet med teksten: «Lykke TIL til begge fedrene». Tweeten er i skrivende stund likt av snart 400 000 følgere og retweetet hele 220 000 ganger.

Sangeren kunne også informere om at lille Marit hadde oppført seg eksemplarisk på hele flyturen som varte i ti timer, og sa at fedrene hadde vist stor klasse med stuntet de gjennomførte.

NYFØDT: Her er Andreas Husby og ektemannen Rasmus Søndergaard sammen med nyfødte Marit, og surrogatmoren bosatt i California. Foto: Privat
NYFØDT: Her er Andreas Husby og ektemannen Rasmus Søndergaard sammen med nyfødte Marit, og surrogatmoren bosatt i California. Foto: Privat Vis mer

Den ene faren til Marit, Andreas Husby (31), er født og oppvekst i Trondheim, men har siden han var elleve vært bosatt i Danmark, hvor han nå bor sammen med Rasmus Søndergaard.

Husby forteller at de siste dagene har vært kaotiske, men at det er veldig deilig og endelig være på plass i Danmark med datteren Marit.

- Vi begynner endelig å komme inn i rytmen her hjemme. De første par ukene har jo vært preget av tidsforskjeller, søvnmangel og mye forvirring rundt hvordan vi egentlig skal gjøre ting. Men, det er kanskje sånn det er å være småbarnsforelder, sier Andreas til Dagbladet.

Nervøs for flyturen

Ideen om godteposen de delte ut fikk Andreas da han forestilte seg hvordan han selv ville reagert om et par kom gående inn på flyet med et nyfødt barn.

De to fedrene skulle nemlig fly i ti timer, da de dro fra Orange County i California, hvor Marit ble født ved hjelp av en surrogatmor.

- Alle som ser et lite barn komme inn på et fly håper at det skal forsvinne lenger inn i flyet, og ikke bli sittende i nærheten av dem. De fleste begynner å bekymre seg for om det skal sitte og bråke hele flyturen gjennom, sier han.

GODTEPOSE: Slik så godteposen som paret delte ut ut. Foto: Privat
GODTEPOSE: Slik så godteposen som paret delte ut ut. Foto: Privat Vis mer

Derfor tenkte han at en liten godtepose, og en søt liten lapp, kunne gjøre sitt for å lette litt på stemningen. I en liten pose samlet han et par støydempende ørepropper, en våtserviett, litt sjokolade, og vingummi. I tillegg skrev paret et brev fra Marit, hvor hun på forhånd ba om unnskyldning for all støy hun kunne komme til å forårsake.

Andreas og mannen hadde bestilt setene sine på første klasse, og dermed var de bare 14 passasjerer i kabinen. Det førte til en god stemning blant passasjerene, og responsen som kom var overveldende, sier Andreas.

- Alle var så positivt innstilte. De sa at vi bare måtte gi beskjed om vi trengte hjelp med noe, og ba oss om å sette pris på hvert sekund vi hadde med henne, fordi tiden går så raskt når de er små. Flyvertene var også veldig hyggelige, og sto parat til å hjelpe oss med alt vi trengte, sa han.

Mye oppmerksomhet

Andreas forteller at han ikke var klar over hvem Niall Horan var da han satte seg ned i flyet sammen med dem.

- Jeg tenkte at jeg hadde sett ham før et sted, men ettersom flyet hadde avgang fra Los Angeles tenkte jeg at han sikkert var en skuespiller jeg hadde sett i en mindre filmrolle en gang. Det var først da vi landet i Danmark, og en kamerat av meg sendte meg et bilde av tweeten han hadde lagt ut, at jeg skjønte hvem som hadde sittet med oss.

HJEMME: Nå er de to fedrene hjemme i Danmark med sin lille datter. Foto: Privat
HJEMME: Nå er de to fedrene hjemme i Danmark med sin lille datter. Foto: Privat Vis mer

Niall Horan har 40 millioner følgere på Twitter, og så snart bildet av godteposen ble lagt ut på Internett, tok den flere av hans følgere med storm. Nå blir Andreas og ektemannen nedringt av journalister.

- Jeg har fått telefoner fra nyhetskanaler i Japan, Sør-Afrika og Australia. Det er egentlig ganske vilt, sier han til Dagbladet.

Likevel er det meste av oppmerksomheten positiv. Det mest negative han har opplevd så langt var en kvinne som insisterte på at det var uansvarlig å ta med et nyfødt barn på en såpass lang flytur.

- Dette hadde vi selvfølgelig avtalt nøye med en lege på forhånd. Vi tok Marit med til en rekke undersøkelser de første to ukene vi var i USA, for å sørge for at hun ikke hadde noen betennelser i øret eller liknende som kunne komplisere flygingen. Alt var imidlertid i topp stand, så da kunne vi fly hjem uten problemer, sier Andreas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media