- Lapskaus, det er den glemte festen

Brimi slår et slag for klassikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Utenfor vinduene på Vianvang blåser det kaldt, og snøen dekker forsiktig til det som er igjen av høstfarger i fjellheimen.

Men inne på kjøkkenet damper det varmt fra solide gryter.

Arne Brimi smaker fornøyd på den nykokte lapskausen, og strør på masse finhakket persille før den klassiske gryteretten serveres sultne gjester.

- Lapskaus, det er den glemte festen, sier Brimi.

Alt i ei gryte - Alt i ei gryte - så enkelt, og så godt. Det er fint å samle smaker som passer sammen i ei stor gryte. Mange steder brukes lapskaus som festmiddag. I et bryllup, for eksempel. Det er en enkel måte å lage smakfull mat til mange gjester. Vår norske, tradisjonelle lapskaus er fenomenalt god, mener Brimi.

Han bruker kjøtt av kalvebog i dagens gryte, men anbefaler også høyrygg av storfe eller lettsaltet svinebog. Sammen med rotgrønnsaker, løk og mandelpoteter kokes kjøttet mørt og godt.

Lapskausen er ferdig når potetene er kokt i stykker, slik at lapskausen blir fint jevnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer