Lar du en fransk småbil vinne Årets bil-kåringen?

Citroën DS3 leder an.

I TETEN: Citroën DS3 en spennende småbil med et utseende det er lett å falle for. Pris fra 191 900 kroner. Foto: VI MENN BIL
I TETEN: Citroën DS3 en spennende småbil med et utseende det er lett å falle for. Pris fra 191 900 kroner. Foto: VI MENN BILVis mer

||| Stem her eller nederst i saken

(Dagbladet): Etter snart to ukers avstemning, leder Citroën DS3 leserkåringen av Årets bil 2011.

Den franske småbilen er én av de 30 nominerte bilene i Dagbladets og Vi Menn Bils kåring av årets viktigste nyhet i bilverdenen.

Fransk mot italiensk Klokka 18 søndag ettermiddag har DS3 fått 5307 leserstemmer, en femtedel av alle stemmene som hittil har kommet inn.

Saab 9-5 ligger på en andre plass med 3958 stemmer (14,9 prosent), etterfulgt av forrige ukes vinner Alfa Romeo Giulietta med 3326 stemmer (12,5 prosent).

ENTUSIASTISKE TILHENGERE: Få bilmerker, om noen, har en like ivrig tilhengerskare som Saab. Her er modellen som er med i årets kåring, Saab 9-5. Den forrige utgaven, 9-3x, vant leserkåringen i fjor.
Foto: ØYVIND A. MONN-IVERSEN
ENTUSIASTISKE TILHENGERE: Få bilmerker, om noen, har en like ivrig tilhengerskare som Saab. Her er modellen som er med i årets kåring, Saab 9-5. Den forrige utgaven, 9-3x, vant leserkåringen i fjor. Foto: ØYVIND A. MONN-IVERSEN Vis mer

- Bilene ser bra ut og kjører godt. Ikke minst er de helt ledende når det kommer til motorteknologi og utslipp, sa en fornøyd leder for Klubb Alfa Romeo Norge, Øivind Andersen, forrige uke.

Lot seg imponere Den franske utfordreren har også en ganske så kul design og gode ytelser, ifølge Vi Menn Bils reporter som testet bilen, i sportsutgaven riktignok, tidligere i høst.

Utrolig flott motor, lavt forbruk, god sikkerhet og ikke så verst pris, er konklusjonen fra testturen.

- At DS3 er en spennende og morsom bil har vi konkludert med for lengst, men i sportsutgave og med litt krutt under panseret blir den fort en tøff konkurrent for både Mini Cooper S og VW Polo GTi, mente biljournalisten og rullet en femmer på terningen.

Bli med og stem Er du enig med anmeldelsen eller mener at én av de andre tredve kandidatene heller fortjener topplassen på pallen, er det ikke for sent å gjøre noe med det.

Leseravstemningen avsluttes søndag 28. november og du kan stemme så mange ganger du vil fram til da.

VAKKER ITALIENER: Alfa Romeo Giulietta ledet forrige ukes avstemning og ligger nå på tredje plass. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
VAKKER ITALIENER: Alfa Romeo Giulietta ledet forrige ukes avstemning og ligger nå på tredje plass. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

I løpet av de neste fire ukene får du en grundig presentasjon av alle kandidatene både på db.no/aarets bil og på bilsidene på tirsdager i Dagbladets papirutgave.

En oversikt med lenker til tester og anmeldelser av de 30 kandidatene finner du her.

SMS-avstemning: Send kodeordet BIL etterfulgt av nummeret til din favoritt til 2400. For eksempel BIL 7 hvis du vil stemme på Ford C-Max. (Kr 5 per melding)

Vi trekker én vinner blant SMS-stemmene som vinner en iPad.

Siden dette er en kåring av Årets bil i Norge, teller vi bare stemmene som kommer inn fra norske IP-adresser.