L'ardoise: Lekre kaker, husmannskost på det jevne

Best på det søte i Thereses gate i Oslo.

KOSELIG:  L'Ardoise byr på uformell og hjemmehyggelig stemning. Og veldig gode kaker. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
KOSELIG: L'Ardoise byr på uformell og hjemmehyggelig stemning. Og veldig gode kaker. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere matsaker på db.no/mat

- Et godt spørsmål, sa vinkelneren med umiskjennelig fransk brytning, etter å ha fylt to glass med en frisk Riesling fra Alsace.

- Et spørsmål flere har stilt oss.

Fransk husmannskost Etter å ha registrert flere lovord om det nye konditoriet i Thereses gate, som også serverer fransk husmannskost, la Robinson og Fredag veien innom L' ardoise en ettermiddag rett etter jobb.

Nå hadde Robinson spurt kelneren hvorfor de opererer med så ufranske åpningstider. På hverdager stenger de så tidlig som klokka åtte, ønsker man å spise middag her bør man altså være ute i god tid før det.

Svaret var ikke utvetydig enkelt. Det er tre franskmenn som står bak driften, en kokk, en sommelier og en konditor.

Førsteprioritet har vært å selge franske konditorvarer på dagtid, samt et lite utvalg matretter på tavla, eller «l' ardoise» som tavle heter på fransk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer