Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Lås opp Mac-en med fingeravtrykket

Lei av å taste inn passord? Bruk iPhone i stedet!

ENKLERE OPPLÅSING? Med FingerKey trenger du ikke skrive inn passordet når du skal låse opp datamaskinen din.  Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
ENKLERE OPPLÅSING? Med FingerKey trenger du ikke skrive inn passordet når du skal låse opp datamaskinen din. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Med den nye appen FingerKey kan du bruke iPhone til å låse opp Mac-en din.

Har du 5S, 6 eller 6 Plus, har mobilen din en fingeravtrykksleser kalt Touch ID innebygd i hjemknappen. Fram til idag har denne vært brukt til å låse opp telefonen, samt gjøre kjøp på iTunes Store.

Med med nye iOS 8 åpnet Apple også opp for at tredjepartsapper kunne ta i bruk fingeravtrykksleseren, og det ser vi nå resultatet av.

Appen FingerKey lar deg nemlig bruke iPhonen til å låse opp Mac-en din, slik at du slipper å måtte taste inn passordet manuelt hver bidige gang.

LES OGSÅ: Lås PC-en automatisk

Er Mac-en kompatibel? For å ta i bruk FingerKey, må imidlertid Mac-en din støtte en Bluetooth-variant kalt Bluetooth LE (Low Energy).

Ifølge iMore kan du sjekke om det er tilfelle ved å åpne Eple-menyen, velge Om denne maskinen, klikke på Systemrapport..., velge Bluetooth fra venstre sidelinje, og bla ned til du finner «LMP-versjon».

Hvis Mac-en din har Bluetooth LE, skal LMP-versjonen være «0x6».

LES OGSÅ: iPhone kan erstatte bilnøkkel i Tesla

To apper må installeres I tillegg til å laste ned FingerKey-appen på din iPhone, må du laste ned en FingerLock-app til din Mac. Denne finner du på appens nettsider.

Når det er gjort, starter du opp begge appene for å pare telefonen med datamaskinen. Bare sørg for at Bluetooth er aktivert på begge enheter først.

Hvor bra fungerer det? Når paringen er gjennomført, skal det bare være å låse opp Mac-en med iPhone-en, og det selve opplåsingen fungerte fint da vi prøvde den.

Appen får tilgang til Mac-passordet ditt, men ifølge utvikleren brukes 256-bit AES-kryptering for å lagre og overføre data mellom telefonen og datamaskinen, så det skal være trygt.

Eneste aber i våre øyne er at du er nødt til å åpne FingerKey på iPhone-en din hver gang du skal låse opp maskinen din. Appen har en varslingssenter-widget, slik at du kan åpne den raskt, men det er fortsatt et par trykk mer enn vi skulle ønske.

FINGERKEY: Slik ser appen ut på iPhone. Det finnes en egen widget til varslingssenteret som i grunn bare åpne selve appen. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
FINGERKEY: Slik ser appen ut på iPhone. Det finnes en egen widget til varslingssenteret som i grunn bare åpne selve appen. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Den fungerer heller ikke når du starter maskinen på nytt, kun når den går i dvale eller skjermspareren aktiveres.

Hvor mye mer effektiv løsningen er enn den tradisjonelle opplåsingsmetoden, er vi derfor noe usikre på. Har du et langt passord, kan det kanskje være praktisk. Du skal også kunne låse opp flere datamaskiner samtidig, noe som kan være kjekt for noen.

LES OGSÅ: Finn ut hva som tømmer MacBook-batteriet

Kommer til Windows Per i dag fungerer FingerKey kun med Apple-produkter, men utviklere har planer om å gjøre det mulig å bruke appen med Windows- og Linux-baserte maskiner. I en fremtidig oppdatering vil det også bli mulig å bruke låsemønster som opplåsingsmetode.

FingerKey er før øvrig ikke eneste app i sin sjanger. Knock er en lignende app som gjør det mulig å låse opp Mac-en ved å banke på iPhone-skjermen.

Last ned:
Finger Key for iOS (App Store, 14 kroner)

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

FINGERLOCK: Du må også installere en egen FingerLock-app på Mac-en din.  Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
FINGERLOCK: Du må også installere en egen FingerLock-app på Mac-en din. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling