LAST NED ALT: Er du blant dem som har søkt tusenvis av ganger på Google? Nå kan du laste ned en fil med alt sammen ... Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LAST NED ALT: Er du blant dem som har søkt tusenvis av ganger på Google? Nå kan du laste ned en fil med alt sammen ... Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Last ned alt du har søkt etter på Google

Lista er kanskje lengre enn du tror.

Dinside.no: At Google vet mye om deg er ingen hemmelighet.

Bruker du deres tjenester, enten det dreier seg om søk, e-post, kart eller lignende, bruker de informasjonen du gir fra deg for å skreddersy sine annonser bedre, og for å tilpasse søkeresultatet.

Hent dataene Google har lenge tilbudt brukerne muligheter for å laste ned data de selv har lagt fra seg, under siden de kaller Takeout.

Her kan du laste ned alle eposter fra Gmail, bilder fra Google Foto, samtaler fra Google Hangouts, posisjonsloggen fra Google Maps og mer til.

Det nye er at du nå også kan laste ned søkehistorikken din, som tidligere kun var tilgjengelig på web.

Slik gjør du det Gå til Googles søkeloggside. Øverst til høyre finnes en knapp med et tannhjul på, og derfra velger du enkelt og greit «last ned».

Da spretter det opp et vindu som blant annet minner deg på at du ikke bør laste ned dette arkivet på en offentlig maskin — du trykker «opprett arkiv» for å starte prosessen.

HER: Under verktøyknappen finner du last ned-valget. SKJERMDUMP/ PÅL JOAKIM OLSEN
HER: Under verktøyknappen finner du last ned-valget. SKJERMDUMP/ PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Google samler så hele din søkehistorikk i en fil, og når den er klar for nedlasting, får du en epost med lenke til nedlastingen.

Merk også at du kan slette deler av søkehistorikken og surfeaktiviteten din. Mer informasjon finner du på Googles hjelpesider.

LES OGSÅ: Slik finner du ut hva Google vet om deg

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.