Låvefest på Kongsgården: Her er menyen

Dagbladets kokk Karla Siverts lager maten under økouka.

REN HØSTMAT: Karla Siverts serverer økologisk  osso bucco med "speltotto" på Bygdø kongsgård denne uka. Oppskriften finner du nedenfor. Foto: METTE MØLLER
REN HØSTMAT: Karla Siverts serverer økologisk osso bucco med "speltotto" på Bygdø kongsgård denne uka. Oppskriften finner du nedenfor. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Denne uka er det «Økouka» i Oslo, og norsk økologisk mat og matproduksjon feires med gårdsmarkeder, kurs og seminarer og masse gode smaksopplevelser.

Det er blant annet familiedag i Mathallen, og økologisk bondens marked i Birkelunden.

Norske grønnsaker Årets Bondelagskokk - og Dagblad-kokk - Karla Siverts skal lage låvefest på selveste Kongsgården, der gjestene skal få deilige smakebiter av lokale økologiske råvarer - og også få være med og lage sitt eget smør.

- Jeg er engasjert i norsk matproduksjon, og for meg er det viktig å vite hvordan råvarene er produsert. Når det finnes et økologisk alternativ, velger jeg stort sett det.

Men nå når det er så mange fine norske grønnsaker i butikkene, kjøper jeg dem før økologiske grønnsaker importert fra Peru eller Spania, sier Karla.

Hun setter fram et delikat glass med fargerike, norske gulrøtter, syltet i en lake av vann, sukker, eddik og urter. Gulrøttene egner seg både som tilbehør til fisk og kjøtt eller som snacks.

- Det er mange flinke bønder i Norge som driver bra, og tilnærmet økologisk, selv om de ikke er økologisk godkjent. Norske bønder er blitt mer forsiktige med sprøyting, og det brukes mye mindre kjemikalier i landbruket nå enn for 20 år siden, sier Karla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.