Låvefest på Kongsgården: Her er menyen

Dagbladets kokk Karla Siverts lager maten under økouka.

REN HØSTMAT: Karla Siverts serverer økologisk  osso bucco med "speltotto" på Bygdø kongsgård denne uka. Oppskriften finner du nedenfor. Foto: METTE MØLLER
REN HØSTMAT: Karla Siverts serverer økologisk osso bucco med "speltotto" på Bygdø kongsgård denne uka. Oppskriften finner du nedenfor. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Denne uka er det «Økouka» i Oslo, og norsk økologisk mat og matproduksjon feires med gårdsmarkeder, kurs og seminarer og masse gode smaksopplevelser.

Det er blant annet familiedag i Mathallen, og økologisk bondens marked i Birkelunden.

Norske grønnsaker Årets Bondelagskokk - og Dagblad-kokk - Karla Siverts skal lage låvefest på selveste Kongsgården, der gjestene skal få deilige smakebiter av lokale økologiske råvarer - og også få være med og lage sitt eget smør.

- Jeg er engasjert i norsk matproduksjon, og for meg er det viktig å vite hvordan råvarene er produsert. Når det finnes et økologisk alternativ, velger jeg stort sett det.

Men nå når det er så mange fine norske grønnsaker i butikkene, kjøper jeg dem før økologiske grønnsaker importert fra Peru eller Spania, sier Karla.

Hun setter fram et delikat glass med fargerike, norske gulrøtter, syltet i en lake av vann, sukker, eddik og urter. Gulrøttene egner seg både som tilbehør til fisk og kjøtt eller som snacks.

- Det er mange flinke bønder i Norge som driver bra, og tilnærmet økologisk, selv om de ikke er økologisk godkjent. Norske bønder er blitt mer forsiktige med sprøyting, og det brukes mye mindre kjemikalier i landbruket nå enn for 20 år siden, sier Karla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer