Lavere utdanning gir dårligere overlevelse

Overlevelsen etter hjerteinfarkt er ikke bare påvirket av alder.

FORSKJELL I OVERLEVELSE:  Det er forskjeller i overlevelse etter akutt hjerteinfarkt ikke bare når det gjelder åpenbare faktorer som alder, men også i sosioøkonomisk bakgrunn. Foto: COLOURBOX
FORSKJELL I OVERLEVELSE: Det er forskjeller i overlevelse etter akutt hjerteinfarkt ikke bare når det gjelder åpenbare faktorer som alder, men også i sosioøkonomisk bakgrunn. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er forskjeller i overlevelse etter akutt hjerteinfarkt ikke bare når det gjelder åpenbare faktorer som alder, men også i sosioøkonomisk bakgrunn. Norske forskere fra Universitetet i Bergen har sett på hvordan utdanning slår ut for dødeligheten.

- Utdanning er en viktig faktor når det kommer til overlevelse ved hjerteinfarkt. Sammenliknet med pasientene med høyskole- eller universitetsutdanning, går det dårligere både med de med bare grunnskole og de med videregående utdanning, sier Jannicke Igland, stipendiat ved Universitetet i Bergen og førsteforfatter av studien.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer