Du leser nå Dagbladet Pluss

Lavkarbo eller lavfett-diett? Det spiller ingen rolle

Du går ned like mye samme hva du velger.

ETT FETT: En ny stor studie at vektnedgangen blir den samme, uansett om du velger lavkarbo eller lavfett som slankekur. Foto: COULORBOX
ETT FETT: En ny stor studie at vektnedgangen blir den samme, uansett om du velger lavkarbo eller lavfett som slankekur. Foto: COULORBOXVis mer

(Dagbladet): En ny, stor analyse viser at du går ned like mye i vekt om du velger lavkarbo- eller lavfett-diett.

Den store metaanalysen, publisert i tidsskriftet Jama, viser at det har ikke så mye å si hvilken diett du velger om du vil gå ned i vekt. Både lavkarbo- og lavfett-dietter ga lik vektnedgang. - Resultatene er slik som mange av oss har ment i flere år - det er liten forskjell på metodene. Ønsker du å gå ned i vekt og spiser mindre, går du ned.

- Du må redusere inntaket av antall kalorier, sier Jøran Hjelmesæth, professor ved Universitetet i Oslo og leder av Senter for sykelig overvekt, Sykehuset i Vestfold.

- Det er egentlig ikke så ekstreme forskjeller mellom diettene, og heller ikke så store forskjeller i resultatene, fortsetter han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.