Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Lavkarbomat som smaker

Oppdag hvorfor stadig flere blir hekta på linsesuppe.

OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Linsesuppe er ikke bare for de med karboskrekk. Det er godt også!  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Linsesuppe er ikke bare for de med karboskrekk. Det er godt også! Foto: Erik Hannemann Vis mer

Er linsesuppa ny og moderne, sier du?

Den første linsesuppa støter vi faktisk på allerede i Første Mosebok.

Esau, den jaktglade tvillingbroren til Jakob, kom skrubbsulten hjem etter en dårlig dag på jobben. Jakob står fredelig og rører i gryta da det smeller fra Esau: «La meg få sette til livs noe av det røde du har der; for jeg er helt utkjørt!»

Etter presisjonen i språket å dømme var Esau neppe noen ivrig kokk. Fortelleren lar oss nemlig få vite at «det røde» var linsevelling - linsesuppe. For øvrig benyttet Jacob anledningen til å bytte suppa mot førstefødselsretten fra den sultne Esau. Det sier noe om hvor fristende linser kan være.

Karboskrekk Jeg tror det var Thomas Seltzer som sa «Det er to ting jeg hater: Rasisme og karbohydrater». Og det er en fin måte å oppsummere samtidsånden på, antagelig. I denne karboskrekkens tid har linser og bønner fått et oppsving på popularitetsbarometeret.

Det er synd er lavkarbo-mobben er i ferd med å kapre linsene og dermed stemple dem som helsekost.

Akkurat på samme måte som innadvendte litteraturnerder gjorde den morsomme Kafka til noe annet enn det han var. Eller, mens vi er inne på det: hvordan Douglas Adams' «The Hitchhiker's Guide to the Galaxy» ble kapret av utagerende nerder, slik at det i en periode ble umulig for vanlige folk å kose seg med boka uten å bli satt i bås man ikke ville være i.

Enten du liker linser av kostholdspolitiske eller kulinariske årsaker - eller begge deler - kan jeg anbefale denne deilige linsesuppa til middag.

Jeg har begynt å få øynene opp for de linsene som selges ferdig utvannet på boks. (Det pleier jo å være noe galt med den slags, men jeg har ikke funnet noe her). Da blir det straks enda enklere å lage mat med linser.

Er du glad i linser, finner du en sak med tips, triks og seks oppskrifter her. Du kan også lese mer om de ulike linsetypene i denne artikkelen.

Oppskriften på denne suppa finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9900 mennesker tar ikke feil ...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik blir laksen god
En oppskrift på glutenfri kake for alle
Her er det beste ostekake-knepene
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media