Ny norsk kjempestudie:

Lege-alarm om blodfortynnende

Fire ganger høyere forekomst av hjerneblødning blant pasienter som bruker blodfortynnende.

IKKE FOR TYNT: Faren ved bruk av blodfortynnende medisin, er at blodet blir for tynt, og det oppstår blødning. Ved den tradisjonelle blodfortynnende Marevan, må blodets levringsgrad måles jevnlig. Foto: NTB Scanpix.
IKKE FOR TYNT: Faren ved bruk av blodfortynnende medisin, er at blodet blir for tynt, og det oppstår blødning. Ved den tradisjonelle blodfortynnende Marevan, må blodets levringsgrad måles jevnlig. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stor, norsk studie publisert i det medisinske tidsskriftet Plos One sist fredag, viser at risikoen for hjerneblødning ved bruk av blodfortynnende medisiner er større enn antatt.

Blodfortynnende medisiner og blodplatehemmere er nødvendig for å unngå blodpropp hos pasienter der det er fare for dette. En mulig bivirkning er at blodet blir for tynt, og det oppstår blødning. Hjerneblødning er den mest fryktede konsekvensen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer