Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Legendarisk sportsbil i helt ny utgave

455 hk og sylinderkutt.

FORBEDRET: Håndsydd lær og pynt i aluminium og karbon - Chevrolet lover at interiøret har tatt et steg opp. Pekeskjermen er i størrelse XL. Foto: Chevrolet
FORBEDRET: Håndsydd lær og pynt i aluminium og karbon - Chevrolet lover at interiøret har tatt et steg opp. Pekeskjermen er i størrelse XL. Foto: Chevrolet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Corvette er kommet til generasjon nummer sju, og derfor kalles den nye for C7. Den er raskere og mer avansert enn noensinne.

Amerikanske sportsbiler har generelt vært enklere og billigere byggverk enn de europeiske. Corvette er unntaket, ikke minst i den 4,5 meter lange C7-utgaven.

Chevrolet har brukt aluminium i chassiset, noe som ifølge produsenten har senket vekten med 45 kg. Samtidig oppgis vridningsstivheten til å være dramatisk forbedret sammenlignet med forgjengeren C6, som også gikk for å være en svært god sportsbil.

RASK: 0-60 miles i timen, som svarer til 0-96 km/t, skal Corvette greie på under 4 sekunder. Foto: Chevrolet
RASK: 0-60 miles i timen, som svarer til 0-96 km/t, skal Corvette greie på under 4 sekunder. Foto: Chevrolet Vis mer

For å nå målet om en totalvekt på under 1400 kg, er det brukt karbonfiber i blant annet tak og panser.

Slår Porsche 911 Med en nye 6,2-liters V8-motor med 455 hk og 610 Nm skal Corvette dermed ha et bedre vekt/effekt-forhold enn biler som Porsche 911 Carrera og Audi R8.

Det gir i sin tur heftige ytelser: 0-96 km/t (60 miles i timen) skal ifølge produsenten gå unna på under fire sekunder.

Samtidig kan den nye motoren spare noen dråper bensin sammenlignet med forgjengeren. Den har nemlig såkalt sylinderkutt der kun fire av sylinderne er i bruk ved lavere belastning.

RUNDT ER UT: Hekken er det som skiller Chevrolet Corvette C7 mest fra forgjengerne. Ikke minst gjelder det baklyktene. Foto: Chevrolet
RUNDT ER UT: Hekken er det som skiller Chevrolet Corvette C7 mest fra forgjengerne. Ikke minst gjelder det baklyktene. Foto: Chevrolet Vis mer

Potensielle kunder kan velge mellom en manuell girkasse med sju trinn eller en automat med seks trinn rattet. Med den manuelle kassen følger Corvette dermed i hjulsporene til Porsche 911, som var den første bilen med sjutrinns manuell girkasse.

Med sjutrinnskasse gir motoren automatisk mellomgass ved girskift for at motoren skal ligge på riktig turtall etter girskiftet.

Alt er nytt De ulike delene i understellet og styringen følger samme prinsipper som i forgjengeren, men Chevrolet oppgir at alt er nytt og betydelig forbedret.

Ikke minst sier Chevrolet at de har tatt tak i det som har vært Corvettes akilleshæl: Et interiør som ikke har vært i klasse med andre edel-sportsbiler.

NY MOTOR: V8-erens snille side er at den kobler ut fire sylindre ved lavere belastning. Slik spares noen dråper bensin. Foto: Chevrolet
NY MOTOR: V8-erens snille side er at den kobler ut fire sylindre ved lavere belastning. Slik spares noen dråper bensin. Foto: Chevrolet Vis mer

Nå er det pyntet med aluminium, karbonfiber og håndsydd lær.

Corvette skal ha en vektfordeling på 50/50. Akselavstanden er 2,5 cm lengre enn på forgjengeren. Foran har den 18-tommers hjul, bak ruller 19-tommere.

I utvendig design skiller hekken seg tydelig fra tidligere Corvette-utgaver. Blant annet er baklysene helt annerledes enn tidligere.

Chevrolet kaller C7 for en 2014-modell, og de første blir levert ut til kundene i tredje kvartal i år. Corvette fås også med en "Z51 Performance Package" som med større hjul, ekstra kjøling for bremser og gir, tørrsumpsmøring og en hel del mer er klar for tøffe utfordringer på racerbanen.

Prisene er ikke klare, men 455 hk betyr i seg selv at Corvette C7 blir en svært dyr bil i Norge.

Flere råtasser:
Quiz: Kjenner du igjen bilene - amcar spesial?
Mercedes SLS AMG
Mercedes SLS AMG mot Audi R8 V10
Mercedes SLS AMG GT

MUSKLER: Chevrolet Corvette C7 har 455 hk og 610 Nm dreiemoment. Foto: Chevrolet
MUSKLER: Chevrolet Corvette C7 har 455 hk og 610 Nm dreiemoment. Foto: Chevrolet Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!