Leger slår alarm: Foreldre setter barn på farlige dietter

Ser en skremmende økning. 

Mat er gøy: Et måltid er like mye sosialt som en matopplevelse, derfor er det viktig å ikke fokusere for mye på næringsinnholdet mener norsk professor. Foto: NTB scanpix
Mat er gøy: Et måltid er like mye sosialt som en matopplevelse, derfor er det viktig å ikke fokusere for mye på næringsinnholdet mener norsk professor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Man fjerner matvarer fra barns kosthold som er viktig for å vokse. Barna kan bli feilernærte, sier barnelege Anne Wasenius Søyland.

- Jeg har sett en økning de siste fem til seks årene der barn går på melkefri- , glutenfri- og laktosefridiett uten at de har blitt allergitestet. Det er en skremmende utvikling, sier hun.

Mistenker allergi

En norsk studie fra 2001 viste at én av seks foreldre setter barna på diett uten å konsultere med lege først. Søyland forteller at dette tallet trolig har økt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer