Legg frukten på grillen

Når du først inviterer til grillmiddag, hvorfor ikke grille desserten også?

(Dinside): Alle kan grille kjøtt, og i sommer har vi også vist deg hvordan du lykkes med fisk og skalldyr.

Men hvorfor stoppe der?

Grillen får nemlig fram sødmen i frukt, og kan derfor blir en perfekt avslutning på et grillmåltid.

Nykvists favoritter akkurat nå er aprikos, banan og ananas, og han viser hvordan du best griller denne frukten i videoen over.

Du kan også gjøre det litt mer avansert, uten å bruke mye tid på kjøkkenet. Se oppskrift på Nykvists grillete epler med karamell, sjokolade og peanøtter.

Grilldessert for viderekomne? Legg kaka på grillen

Bli en grillmester i sommer I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltakelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass..

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han:
tenner opp grillen steker burgere spriter opp ventepølsene jukser grønnsakene gode griller fisk griller sjøkreps griller blåskjell griller store kjøttstykker og hvilket produkt han ikke klarer seg uten når han skal grille.
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

GJØR FORARBEIDET UTE: Det er ingen grunn til å stå inne på kjøkkenet i finværet. Ta med skjærefjøl, kniv og du har det meste du trenger. Foto: ANDERS S. FOUGNER
GJØR FORARBEIDET UTE: Det er ingen grunn til å stå inne på kjøkkenet i finværet. Ta med skjærefjøl, kniv og du har det meste du trenger. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer