FLYFLØRT: Flere flyselskaper legger nå til rette for at det kan oppstå søt musikk på turen. Foto: COLOURBOX
FLYFLØRT: Flere flyselskaper legger nå til rette for at det kan oppstå søt musikk på turen. Foto: COLOURBOXVis mer

Legger forholdene til rette for at du skal møte drømmedaten på neste reise

Ser du en interessant kandidat, er veien kort til nabosetet.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Noengang sett en skikkelig kul fyr eller ei søt jente i køen og blitt kjempeskuffa da vedkommende fikk plass langt unna deg på flyet?

Nå legger f
lere flyselskaper forholdene til rette for at du skal få mer ut av flyreisen enn å komme deg fra A til B.

Ifølge Travelreport.se har milliardæren Richard Branson, mannen bak Virgin Air, funnet løsningen, selv om du sitter på feil sete. På en skjerm foran deg kommer et kart opp over kabinen. Så er det bare å finne ut hvilket sete den flotte fyren eller søte jenta har.

Deretter kan du selvfølgelig spasere opp midtgangen og spørre om du ikke har sett ham/henne før (det har du jo, i køen), eller velge Bransons nye løsning, som er hakket mer sofistikert.

Kjøp en drink Hva den innebærer? At du velger en drink eller noe annet fra menyen, drar kredittkortet ditt og lar kabinpersonalet ta seg av resten.

LUFTIG: Richard Branson, eieren av flyselskapet Virgin Atlantic, liker luftig påkledning, særlig på damene, når han lanserer noe nytt, og gjerne et nummer i lufta. Han har for lengst innrømmet at han er medlem av 10 000 meters klubben. Nå introduserer han flørt i lufta. Her står han med to modeller på vingen av et fly i Sidney i anledning en ny flyrute. Foto: DAVID GRAY / REUTERS / NTB SCANPIX
LUFTIG: Richard Branson, eieren av flyselskapet Virgin Atlantic, liker luftig påkledning, særlig på damene, når han lanserer noe nytt, og gjerne et nummer i lufta. Han har for lengst innrømmet at han er medlem av 10 000 meters klubben. Nå introduserer han flørt i lufta. Her står han med to modeller på vingen av et fly i Sidney i anledning en ny flyrute. Foto: DAVID GRAY / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Mottageren kan selvfølgelig rushe til ditt sete og takke, men også her legger Branson & co opp til noe mer elegant.

Takken kan komme diskret gjennom et eget chattesystem, sete til sete. Hva chatten kan føre til er det bare fantasien som setter grenser for.

Ifølge Daily Mail ønsker Branson oss hell og lykke i lufta. At dette er en ny måte å melke oss for penger på, sies naturligvis ikke. Som drahjelp har han laget en egen presentasjonsvideo hvor han guider deg, steg for steg. Videoen finner den her.

Amorøs i høyden De med god hukommelse husker kanskje at Branson selv lett blir amorøs i høyden. For noen år siden innrømmet han at han ble medlem av 10 000 meters klubben, ellers Mile High Club som den heter på engelsk, allerede som 19-åring. Hva medlemskap i klubben innebærer? Langt mer enn chat, for å si det slik.

Ikke alle synes in-flight-flirt er genialt. Flere passasjerer får ifølge nettstedet Gretawire fnatt ved tanken på å bli noens utkårede mens de sitter stuck oppe i lufta.

LYKKE ETTER KØEN: Halvannen måned er gått siden Finnair koblet Facebook med innsjekking. Det ligger mange kommentarer på siden. Noen sier de gladelig ville betalt ekstra for å vite at de skal sitte ved siden av et pent fjes etter køen. Andre kan tenke seg å bytte ut bildet på Facebook for å slippe tilnærmelser. Her sitter Finnair-passasjerer i kø på John F. Kennedy i New York ved en tidligere anledning. Foto: SETH WENIG / AP / NTB SCANPIX
LYKKE ETTER KØEN: Halvannen måned er gått siden Finnair koblet Facebook med innsjekking. Det ligger mange kommentarer på siden. Noen sier de gladelig ville betalt ekstra for å vite at de skal sitte ved siden av et pent fjes etter køen. Andre kan tenke seg å bytte ut bildet på Facebook for å slippe tilnærmelser. Her sitter Finnair-passasjerer i kø på John F. Kennedy i New York ved en tidligere anledning. Foto: SETH WENIG / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Andre synes Virigin-eier Branson skulle bruke mer tid på planene om å fly til Mars.

Innsjekking på Facebook Finnair har også kastet seg inn i sosiale medier. Det finske flyselskapet har innført (inn)sjekking på fly gjennom Facebook. Ved å integrere Facebook med et kart over kabinen kan du se hvem som har sjekket inn på samme fly, og hvor de sitter.

Ser du en interessant kandidat, kan veien din være kort til nabosetet. Med Facebook kan du velge sete på langt bedre grunnlag enn midtgang og vindu.

Etter halvannen måneds drift har 397 mennesker vendt tommelen opp, mens kommentarene går i alle retninger. Noen synes tjenesten er så bra at de ville betalt ekstra for å vite at de skal dumpe ned ved siden av et pent fjes etter køen.

Andre er klare for å bytte ut bildet sitt på Facebook. Kanskje bildet av en feit middelaldrende kvinne kan virke så avskrekkende at jeg får tre seter for meg sjøl, undrer en finsk passasjer.

FACE-FINNAIR: Sjekker du inn på Finnair via Facebook kan du se hvem som befinner seg på samme fly og hvor de sitter. Etter en måned ligger det 397 likes på selskapets Facebookside. Noen passasjerer jubler, andre er glad det går an å reservere seg. Foto: MARKKU ULANDER / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
FACE-FINNAIR: Sjekker du inn på Finnair via Facebook kan du se hvem som befinner seg på samme fly og hvor de sitter. Etter en måned ligger det 397 likes på selskapets Facebookside. Noen passasjerer jubler, andre er glad det går an å reservere seg. Foto: MARKKU ULANDER / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

Ifølge Travolution.co.uk er tilbudet bare første del av en rekke tjenester hvor sosiale medier vil være involvert.

Kan stenge av Synes du dette høres påtrengende ut, fortvil ikke. Du kan velge å reise «inkognito». Slipper du til Facebook, er det bare din offentlige Facebook-profil som blir synlig, og bare for passasjerer på samme fly.

Finnairs sjef for sosiale medier, Aku Varamäki, mener mange mennesker liker å fortelle på Facebook hvor de reiser.

Hennes mål er å legge forholdene til rette for dem som ønsker å se hvem de reiser med og som er åpne for nye bekjentskaper.

FLØRT: Beinflørt er selvfølgelig en mulighet. Litt mer elegant er det kanskje å kjøpe en drink, litt snacks eller en parfyme til en som sitter noen seterader unna. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
FLØRT: Beinflørt er selvfølgelig en mulighet. Litt mer elegant er det kanskje å kjøpe en drink, litt snacks eller en parfyme til en som sitter noen seterader unna. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer