GODE MATPAKKER: Ernæringsfysiolog Camilla Andersen bruker rundt ti minutter hver morgen på å lage næringsrike matpakker til barna Amalie (9) og William (11). Hun mener hennes matglede smittet over på barna i tidlig alder. - Sønnen min etterspør ofte salatblader, brie og aprikos i matboksen. Foto: Jaques Hvistendahl. 
GODE MATPAKKER: Ernæringsfysiolog Camilla Andersen bruker rundt ti minutter hver morgen på å lage næringsrike matpakker til barna Amalie (9) og William (11). Hun mener hennes matglede smittet over på barna i tidlig alder. - Sønnen min etterspør ofte salatblader, brie og aprikos i matboksen. Foto: Jaques Hvistendahl. Vis mer

Lei av å lage matpakker til barna?

Ernæringsfysiolog og tobarnsmamma Camilla Andersen gir deg tipsene du trenger. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Like viktig som det er å fylle skolesekken med bøker, er det å ha med god og næringsrik mat, som barna trenger hver dag.

- Med enkle grep og litt planlegging, trenger ikke det å bli en utfordring, sier ernæringsfysiolog og tobarnsmamma Camilla Andersen.

Hennes oppskrift består ikke av kunstverk, men en neve frukt og en neve grønt, i tillegg to skiver grovt brød i matboksen hver dag.

Stabilt konsentrasjonsnivå

For å holde et jevnt konsentrasjonsnivå hele dagen, anbefaler Helsedirektoratet at barn får i seg næringsrik mat og drikke flere ganger om dagen.

- Ifølge nye tall fra en stor undersøkelse blant barn utgjør lunsjen omlag en fjerdedel av den maten som spises i løpet av dagen. Kvaliteten på den maten betyr derfor veldig mye, og det er viktig å legge gode premisser for det måltidet, sier professor i ernæringsvitenskap, Lene Frost Andersen ved Universitetet i Oslo.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn