LÅSE OPP? Hvis du synes det er unødvendig å låse opp telefonen når du er i kjente omgivelser, er denne appen kjekk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO
LÅSE OPP? Hvis du synes det er unødvendig å låse opp telefonen når du er i kjente omgivelser, er denne appen kjekk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO Vis mer

Lei av å taste inn koden?

Nå kan du bestemme hvor du skal slippe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside I disse dager begynner de første brukerne å få oppdateringer til den siste Android-versjonen, populært kalt Lollipop (Android 5.0).

Blant nyhetene i denne versjonen har Google blant annet lagt inn en funksjon som gjør at du slipper å låse opp telefonen dersom visse betingelser er innfridd; for eksempel at telefonen har kontakt med bilen din via Bluetooth eller med det trådløse nettverket hjemme.

Delayed lock er en Android-app som gir deg tilsvarende funksjonalitet, men som fungerer på enheter som ikke har fått den nyeste Android-versjonen ennå.

LES MER: Nyheter i Android Lollipop

Enkel å sette opp Når du har installert appen, må du gå igjennom noen trinn for å få den til å fungere. Blant annet må du gi appen administratorrettigheter på telefonen (i praksis å trykke OK).

Verdt å merke seg er imidlertid at appen kun fungerer dersom du bruker PIN-kode eller passord på låseskjermen.

Altså ikke med hverken fingeravtrykklås, ansiktsgjenkjenning eller mønsterlås. De to siste kan du kun bruke dersom telefonen er rootet.

Når du så har gått igjennom oppsettet får du opp en meny tilsvarende den i bildet over. Her kan du legge inn betingelser for når telefonen ikke skal kreve kodelås.

Trygge soner Som du ser kan du eksempelvis legge inn det trådløse nettverket både hjemme og på jobb, og når telefonen er koblet til ett av disse, trenger du ikke å låse den opp med kode. Alternativt kan du angi visse Bluetooth-enheter, slik at du slipper å låse opp telefonen når telefonen har kontakt med en av dem. Har du en smartklokke eller et treningsarmbånd kan du for eksempel legge dem inn her.

Via «location»-valget har du i tillegg muligheten til å angi et geografisk område der du ikke trenger å låse den opp — kjekt på hytta om du ikke har et trådløst nettverk der, for eksempel. For mer avanserte brukere lar appen seg også integrere med én av Androids store godbiter, Tasker.

Gratis prøveversjon Delayed Lock (Google Play, gratis) kan lastes ned gratis fra Play Store og virker i én uke før du eventuelt må bla opp 17 kroner for å fortsette å bruke den.

<strong>TRYGT:</strong> Delayed Lock lar deg definere trygge soner der du ikke trenger å låse opp telefonen, basert på WiFi-tilkobling, kontakt med kjente Bluetooth-enheter, plassering og så videre.
TRYGT: Delayed Lock lar deg definere trygge soner der du ikke trenger å låse opp telefonen, basert på WiFi-tilkobling, kontakt med kjente Bluetooth-enheter, plassering og så videre. Vis mer

Dermed kan du teste om den fungerer som den burde på din telefon — vår kjappe test viste seg i hvert fall å fungere smertefritt (testet på en Samsung Galaxy Note 4).

Men merk! Les gjerne hele produktbeskrivelsen på denne appen og merk spesielt avsnittet «Device incompatibility».

Blant annet har Sony-telefoner en stamina-modus som gjør at du må hviteliste appen for at den skal fungere, og enkelte Samsung-brukere rapporterer om at PIN-koden ikke virker lenger etter tre dagers bruk. Sistnevnte kan løses ved å bytte PIN-kode via Android Device Manager.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

<strong>GRATIS Å PRØVE:</strong> Delayed Lock fungerer i syv dager før du eventuelt må betale for å bruke det videre. Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO
GRATIS Å PRØVE: Delayed Lock fungerer i syv dager før du eventuelt må betale for å bruke det videre. Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer