Lei av alle reklamepausene?

Lag din egen OL-snacks mens du venter.

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

SNADDERMAT: Deilig hummus og friske grønnsaker er Karla Siverts' favorittsnacks til OL-sendingene. Foto: METTE MØLLER
KARLAS FAVORITT: Får du først smaken på hummus, er det lett å bli avhengig. Du serverer den sammen med grønnsaker du liker godt. Foto: METTE MØLLER
LØKRINGER MED DIPP: Perfekt TV-snacks, sier Karla Siverts. Chilimajonesen holder seg flere dager i kjøleskapet. Foto: METTE MØLLER
CHIPS AV MANDELPOTETER: Hjemmelagde chips er perfekt til TV-kosen. Foto: METTE MØLLER

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

SNADDERMAT: Kjapt å lage og enkelt å spise. Deilig hummus og friske grønnsaker er Karla Siverts' favorittsnacks til OL-sendingene. Foto: METTE MØLLER
SNADDERMAT: Kjapt å lage og enkelt å spise. Deilig hummus og friske grønnsaker er Karla Siverts' favorittsnacks til OL-sendingene. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Det går fort i Sotsji, og da bør det gå litt kjapt på kjøkkenet også. TV-maten skal helst være enkel å spise, uten for mye klin og søl.

KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER
KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER Vis mer

Og så må den jo smake godt. Vi fortjener litt skikkelig snadder når gull, sølv og bronse skal feires fra sofakroken.

- Det er viktig med kosemat foran skjermen, og TV-snacks kan være sunt også. Jeg er veldig glad i grønnsaker og hummus. Det er raskt å lage i stand, og hummus er bare helt utrolig godt, sier Karla.

Hjemmelaget hummus Hun har skåret opp fine strimler av gulrøtter og stangselleri, og smaker til den nylagde hummusen med litt ekstra sitronsaft.

- Mange lurer på hvordan man lager en god hummus. Det er viktig med nok syre i den, da kikertene trekker til seg mye væske. Jeg bruker både soltørkede tomater og artisjokk i min oppskrift, forteller Karla.

- Og dersom ønsket er en litt mer kremet konsistens, så rør inn yoghurt eller rømme før servering, sier hun.

Chips og løkringer Frityrstekte fristelser hører med til TV-kosen. Potetchipsen lager Karla selv av mandelpoteter. Etter å ha skylt potetskivene i kaldt vann, tørker hun godt av dem og friterer litt og litt i en vid kjele halvfull med lett boblende solsikkeolje.

Når skivene er passe sprø og gylne, legges de over på papir, og Karla passer på å strø over salt mens de er varme, slik at saltet fester seg.

- Varier krydder etter smak. Urtesalt eller chilisalt smaker godt, sier Karla.

Hun friterer en stor porsjon løkringer også. De er dyppet i god tempurarøre, og serveres med en deilig chilimajones.

- Løkringer er bare nydelig. Det er skikkelig TV-snacks, sier Karla Siverts.

• Les også: Lei av den trauste, tørre brødskiva? Saftige smørbrød à la Brimi.