Lei av den trauste, tørre brødskiva?

Her er oppskriften på saftige smørbrød à la Brimi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Den viktigste ingrediensen i et vellykket smørbrød er et godt og smakfullt brød.

Arne Brimi bruker aller helst sitt hjemmebakte bordbrød.

Brødet er populært følge til maten på Vianvang, og nå deler Brimi oppskriften med Dagbladets lesere.

Fristende brødskiver - Serverer du smørbrød uten skikkelig brød, kan du like gjerne bare servere pålegget, mener Arne Brimi.

Nå bruker han heller ikke særlig mye smør på smørbrødene sine. Gode dressinger basert på olje og sitron går igjen når han komponerer fristende brødskiver på den skiferbelagte kjøkkenbenken i den eldste delen av Vianvang.

I bakgrunnen brenner det i husets store, vedfyrte middelhavsovn. Det er der han steker alle brødene.

- Men det går fint an å lage disse brødene i en vanlig komfyr også. Jeg steker dem i små, ildfaste former, og bruker mye olivenolje og litt maldonsalt. Dette gir en sprø og smakfull skorpe på brødet, sier Brimi.

Smørbrød med blåost Ett av hans favorittsmørbrød er basert på mye frisk salat vendt i en god dressing av olivenolje, sitron, honning og finhakkede hasselnøtter. Dette passer veldig godt til god blåost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer