Du leser nå Dagbladet Pluss

Lei av gavepress? Her er triksene for en rimeligere jul

Kjøpepresset før jul fører til stress og bekymringer, mener eksperter.

NULL STRESS: Charlotte Jerejian bruker god tid på å finne den ene gaven hun skal kjøpe til jul. Det blir også tid til kafébesøk og hyggelige
aktiviteter i førjulstida nå som hun ikke trenger å handle så mye. Foto: Bjørn Langsem
NULL STRESS: Charlotte Jerejian bruker god tid på å finne den ene gaven hun skal kjøpe til jul. Det blir også tid til kafébesøk og hyggelige aktiviteter i førjulstida nå som hun ikke trenger å handle så mye. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Irriterer du deg over gavehaugen, må du selv ta ansvar for å redusere den, mener Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

- Kutt ned på gavelisten, sett et pristak for gavene og si at én gave er mer enn nok, råder hun.

En fersk undersøkelse Ipsos MMI har uført for DNB, viser at én av fire enten ikke vet hva de ønsker seg til jul eller ikke ønsker seg julegaver i det hele tatt.

- I tillegg til at vi voksne føler på et kjøpepress er det nok noen barn som føler på et ønskepress, tror Sandmæl.

- Gruer seg

- Mange ønskelister er tomme fordi vi kjøper ting til barna og oss selv når vi trenger det. For noen har det gått så langt at vi må presse fram ønsker fra barna våre. Jula handler om ekte verdier som familiekos, samhold og kvalitetstid, ikke penger, mener hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.