Lei av soyasaus? To nye sauser til sushien

Du lager dem på ett minutt

Ikke et vondt ord om  soya-saus men noen ganger har man lyst på noe litt annet.

I videoen over viser Wilson Chung, kokk, sushikursholder, og produktutvikler for Blue Dragon, to av sine kjappe sausefavoritter, som både passer når du ønsker å gi klassisk sushi en liten tvist, eller til litt mer utradisjonelle smakskombinasjoner.

Det er også en rask og enkel måte å

Ferdig saus på én - to - tre Du trenger hverken være mesterkokk eller ha spesielt god tid for å mestre disse to variantene.

Du rører dem sammen på under et minutt!

Fint, for noe av det vi liker mest med sushi og sashimi er at det kan være relativt kjapt og enkelt å lage.

For eksempel temaki - håndrullene du ruller sammen omtrent som en vanlig wrap eller lefserull.

Da har du ikke lyst til å vente på at dippsausen skal reduseres og avkjøles.

Har du litt mer tid, kan du prøve deg på vår sursøtsterke ponzusaus med chili, ingefær, hvitløk og koriander. Oppskriften finner du under.

Lag sushi selv Det er ikke vanskelig å lage sushi, men det kan være greit å ta med seg et par små triks på veien.

I en serie videoer på Dagbladet viser Wilson Chung hvordan du enkelt kan lage sushi selv:

Slik velger du og koker sushiris
Slik prepper du sushiris

Slik lager du maki

Slik lager du uramaki - vrengte makiruller
Slik lager du nigiri
Slik lager du temari - sushiballer

Slik spiser du sushi