Snørekord:

Lei skiføret i Marka? Prøv California

Over seks meter snø i Mammoth. 

SNØMÅKING: Det er satt snørekord i Mammoth i California i vinter. Bare i januar har det falt mer enn seks meter snø fjellområde øst i staten. Foto: AFP /  NTB Scanpix
SNØMÅKING: Det er satt snørekord i Mammoth i California i vinter. Bare i januar har det falt mer enn seks meter snø fjellområde øst i staten. Foto: AFP /  NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

California har fått store mengder hardt tiltrengt regn i januar. Flere steder har det ført til oversvømmelser.

Men, selv om mye er annerledes i USA i disse dager , er det fortsatt slik også der at nedbøren gjerne kommer som snø oppe i fjellene.

Og det har den gjort til gangs.

I Mammoth-fjellene øst i staten, mot grensen til Nevada, har det falt rekordmengder med snø de siste dagene. Ifølge Los Angeles Times, er det snakk om over 20 fot - på godt norsk mer enn seks meter.

Mammoth Mountain Ski Area markedsfører seg selv som det beste stedet å stå på ski og brett i California, og med de forholdene de nå har, er det vanskelig å motsi dem.

Det lokale turistkontoret påstår i alle fall at det aldri før i fjellets historie har kommet så mye snø.

- Forholdene er all time high. Vi har fantastiske muligheter for skikjøring her nå, skriver de på sine hjemmesider. Der har de også lagt ut en video som viser snøeldoradoet.

Med over seks meter snø bare i januar, regner skistedet med at de vil ha snø til langt ut på sommeren.

Det har generelt vært mye nedbør i California denne vinteren. Både i oktober, desember og nå i januar har staten, som har vært sterkt plaget av tørke og vannmangel, fått store mengder regn, de fleste vannreservoarene er fulle og tørketiden ser ut til å være over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer