Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Snørekord:

Lei skiføret i Marka? Prøv California

Over seks meter snø i Mammoth. 

SNØMÅKING: Det er satt snørekord i Mammoth i California i vinter. Bare i januar har det falt mer enn seks meter snø fjellområde øst i staten. Foto: AFP /  NTB Scanpix
SNØMÅKING: Det er satt snørekord i Mammoth i California i vinter. Bare i januar har det falt mer enn seks meter snø fjellområde øst i staten. Foto: AFP /  NTB Scanpix Vis mer

California har fått store mengder hardt tiltrengt regn i januar. Flere steder har det ført til oversvømmelser.

Men, selv om mye er annerledes i USA i disse dager , er det fortsatt slik også der at nedbøren gjerne kommer som snø oppe i fjellene.

Og det har den gjort til gangs.

I Mammoth-fjellene øst i staten, mot grensen til Nevada, har det falt rekordmengder med snø de siste dagene. Ifølge Los Angeles Times, er det snakk om over 20 fot - på godt norsk mer enn seks meter.

SNØKAOS: Skikjørerne elsker det, men trafikantene i fjellene i California, blir utfordret av de store snømengdene, Foto: NTB Scanpix
SNØKAOS: Skikjørerne elsker det, men trafikantene i fjellene i California, blir utfordret av de store snømengdene, Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mammoth Mountain Ski Area markedsfører seg selv som det beste stedet å stå på ski og brett i California, og med de forholdene de nå har, er det vanskelig å motsi dem.

Det lokale turistkontoret påstår i alle fall at det aldri før i fjellets historie har kommet så mye snø.

- Forholdene er all time high. Vi har fantastiske muligheter for skikjøring her nå, skriver de på sine hjemmesider. Der har de også lagt ut en video som viser snøeldoradoet.

Med over seks meter snø bare i januar, regner skistedet med at de vil ha snø til langt ut på sommeren.

Det har generelt vært mye nedbør i California denne vinteren. Både i oktober, desember og nå i januar har staten, som har vært sterkt plaget av tørke og vannmangel, fått store mengder regn, de fleste vannreservoarene er fulle og tørketiden ser ut til å være over.

Og - mer er i vente i følge meterologene.

Til skifolkets store glede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media