Leie bil i ferien? Slik får du en vellykket tur!

Gode tips for bilferie med barn og par-ferien.

TUT OG KJØR: Skal du leie bil i ferien? Da er det en del gode råd å følge før du legger ut på tur. Foto: ALL OVER PRESS
TUT OG KJØR: Skal du leie bil i ferien? Da er det en del gode råd å følge før du legger ut på tur. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere saker fra db.no/bil.

Dinside: Snart skal mange nordmenn feriere med bil. Vil du sørge for at sommeren blir en god opplevelse, er det greit å ta med seg noen tips på veien. Her er noen forholdsregler når du skal leie bil.

Bilferie med barn 1. Vær ute i god tid for å bestille bil. Har du behov for ekstra plass til bagasje eller ønsker en romslig modell, bør du være tidlig ute. De største bilene går ofte først.

2. Vær nøye med hva som er inkludert i leieforholdet når du sammenlikner priser. Ofte kan den rimeligste løsningen bli dyrest til slutt. Sjekk begrensninger på kilometer og forsikring.

3. Er ikke forsikringen god nok, kan dette få store konsekvenser for familieøkonomien i etterkant av ferien. Sjekk at du er godt dekket enten gjennom utleier eller privat reiseforsikring. Flere utleiesteder tilbyr egen personforsikring med leiebilen.

4. Sjekk nøye hvor plasseringen av utleieselskapet er. I mange tilfeller kan utleier ligge et stykke unna flyplassen. Mange utleieselskaper har da en egen shuttlebuss som frakter deg dit.

5. Trenger du å leie et barnesete, er det viktig å oppgi alder, vekt og høyde på barna når du bestiller. Sjekk at avtalen inneholder merknader om at barnesetet leveres sammen med bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer