Lekene du ikke bør gi barnet

Kan være direkte skadelige for barnas helse.

LEKER DU IKKE BØR GI BARNA: Enkelte leker skader mer enn de gleder. Foto: Colourbox
LEKER DU IKKE BØR GI BARNA: Enkelte leker skader mer enn de gleder. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: Alle leker som selges her i Norge, skal merkes dersom de ikke er egnet for barn under tre år, men det finnes også noen leketøy som frarådes av fysioterapeuter og helsestasjoner.

Gåstol Gåstoler er utvilsomt gøy for små barn som ikke har lært seg å gå på egen hånd, men på helsestasjonene anbefaler de foreldre å ikke plassere barna i slike.

- Vi fraråder bruk av gåstol fordi det fører til at barnet får mindre behov for å trene opp balanse og stabilitet. Barna skal mestre å gå, og disse bremser den naturlige motoriske utviklingen, forteller helsesøster Hege Christine Sørensen i Fredrikstad kommune.

Sørensen viser til anbefalinger som er utarbeidet i samarbeid med fysioterapeuter, og som blir gitt til foreldre på barnas firemåneders kontroll.

Vippestol og sykkelsete I denne sammenheng nevner hun også utstrakt bruk av vippestol, som kan medføre uheldig belastning av barnets rygg.

- Den er grei å bruke under for eksempel mating, men den setter barnet i en passiviserende stilling som hemmer den motoriske utviklingen.

- Barn liker ofte å sitte i vippestol fordi de får god oversikt, men dette kan også føre til at de ikke synes det er så morsomt å ligge på gulvet. Noe de absolutt bør, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer