SLANK: Xperia Ray er Sony Ericssons tynneste telefon i år.  FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
SLANK: Xperia Ray er Sony Ericssons tynneste telefon i år. FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.noVis mer

Lekker Android-mobil med skarp skjerm

Xperia Ray er laget for deg som verdsetter design.

Du trenger ikke å gå for de største mobil-beistene om du vil ha en fullblods smarttelefon med skarp skjerm. Det har etterhvert kommet mange mindre telefoner som er vel så sterke som sine større brødre.

Unntaket er dobbeltkjernetelefonene, som fremdeles ligger i en egen klasse hva ytelse angår.

Sony Ericsson lager telefoner i alle størrelser og fasonger, fra den lille Xperia Mini til den store Xperia Arc. Xperia Ray havner mellom disse.

Xperia Ray er under en centimeter tykk og veier 100 gram. Den har bakdeksel i blank plast, en ramme i metall og glass foran skjermen.

Dette gir den en flott kvalitetsfølelse, og gjør at den fremstår som en anelse eksklusiv.

Sylskarp skjerm Skjermen måler 3,3 tommer og har oppløsningen 854 x 480 piksler. Dette gjør at den enkelt og greit er sylskarp, og fungerer helt strålende til å se bilder og spill.

Skjermstørrelsen gjør ikke at telefonen innbyr til å se timesvis med film, men det er heller ingen verdens ting i veien for å se noen episoder av favorittserien her.

Sprek Sony Ericsson har ellers utstyrt telefonen med praktisk talt samme maskinvare som toppmodellen Xperia Arc. Den mangler riktignok HDMI-utgang, men ellers er de like.

Det betyr at denne lille telefonen har en kjapp prosessor, god grafikkbrikke og nok minne til å dra det aller meste du finner av spill på Android Market. Brukeropplevelsen er stort sett god, og du slipper å vente på at programmer skal åpne seg.

Telefonen har rask internettilkobling med både Wi-fi og super-3G. GPS er også på plass, slik at du kan bruke telefonen til navigasjon med Google Maps Navigation eller den forhåndsinstallerte prøveversjonen av Wisepilot-appen.

Ray har også god lydkvalitet under samtaler, og fungerer bra til SMS.

Laber skjermrespons Når så mye er bra syns vi det er leit at skjermen har litt dårlig respons. Noen ganger må vi trykke eller sveipe på skjermen flere ganger før den registrerer det. Ikke hele tiden, men ofte nok til at det er et irritasjonsmoment.

Vi er også litt skuffet over kameraet, som tross samme kamerabrikke som storebror ikke tar like gode bilder. En kameratast hadde heller ikke vært å forrakte.

Batterilevetiden er grei, men du må belage deg på å lade telefonen hver kveld om du bruker den til litt surfing, apps, spill og annet.

Men Sony Ericsson Xperia Ray er for all del ingen dårlig telefon.

Om du er ute etter en liten og lekker Android-mobil med skarp skjerm er dette en telefon vi tipper mange vil bli strålende fornøyde med.

Mange alternativer Men vær oppmerksom på alternativene, og da spesielt Sony Ericsson Xperia Mini, som er enda mindre. Den har ikke like god skjerm, men ellers lik maskinvare som Xperia Ray.

Om du vil ha bedre kamera anbefaler vi gjerne Sony Ericsson Xperia Arc. Men denne er en del større.

HTC Desire S er også et godt valg om du vil ha en hendig telefon. Denne har deksel i metall og en uovertruffen kvalitetsfølelse.

Til sist skal vi også nevne Apple iPhone 4, som er en hendig mobil med glassplater og metallramme og en knallgod skjerm. Den koster imidlertid mye mer enn Xperia Ray.

Hva du velger blir en smakssak, og vi antar at mange kommer til å falle for Rays størrelse og skarpe skjerm til en fin pris.

Les hele testen hos Mobili.no

LES OGSÅ:

Slik velger du riktig smarttelefon

Slik rydder du Android-telefonen din

Mobilene som tåler juling

Hvilken mobil er raskest?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

MELLOMTING: Xperia Ray befinner seg midt mellom Xperia Mini og Xperia Arc både pris- og størrelsesmessig.  FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
MELLOMTING: Xperia Ray befinner seg midt mellom Xperia Mini og Xperia Arc både pris- og størrelsesmessig. FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no Vis mer
WIDGETS: Du kan klype med fingrene for å vise alle aktive widgets.  FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
WIDGETS: Du kan klype med fingrene for å vise alle aktive widgets. FOTO: Marius S. Eltervåg/Mobili.no Vis mer