OPPGITT: Lene Kristine Daastøl (25) synes det er rart at lærerstudiet skal stå og falle på mattekarakteren. Nå tar hun opp matematikken fra videregående i håp om å komme inn på studiet neste høst.
OPPGITT: Lene Kristine Daastøl (25) synes det er rart at lærerstudiet skal stå og falle på mattekarakteren. Nå tar hun opp matematikken fra videregående i håp om å komme inn på studiet neste høst.Vis mer

Mange klarer ikke kravet om karakteren 4 i matematikk

Lene (25) hadde ikke god nok karakter til å komme inn på lærerstudiet. Likevel får hun jobbe i skolen

Det er 550 ledige plasser i lærerutdanningene. Samtidig ansetter mange kommuner ufaglærte fordi de ikke greier å rekruttere nok kvalifiserte lærere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

KRAGERØ (Dagbladet): - I fjor jobbet jeg så å si hver dag som lærerassistent, i tillegg til at jeg steppet inn som timelærer. Nå jobber jeg de dagene jeg ikke sitter på skolebenken for å forbedre mattekarakteren, sier 25-åringen.

Ferske tall fra Samordna opptak viser at det er 550 ledige plasser i lærerutdanningene. Samtidig ansetter mange kommuner ufaglærte fordi de ikke greier å rekruttere nok kvalifiserte lærere, ifølge Utdanningsforbundet.

- Jeg skjønner godt at skolene må ta inn ufaglærte når de ikke har nok lærere å ta av. Men hvis elevene alltid skal forholde seg til ufaglærte lærere, går de glipp av mye nyttig lærdom som jeg ikke kan gi dem. Med sunn fornuft går det tålig greit, men jeg ville nok følt meg tryggere med lærerutdanninga i bagasjen, sier Daastøl.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn