Mange klarer ikke kravet om karakteren 4 i matematikk

Lene (25) hadde ikke god nok karakter til å komme inn på lærerstudiet. Likevel får hun jobbe i skolen

Det er 550 ledige plasser i lærerutdanningene. Samtidig ansetter mange kommuner ufaglærte fordi de ikke greier å rekruttere nok kvalifiserte lærere.

OPPGITT: Lene Kristine Daastøl (25) synes det er rart at lærerstudiet skal stå og falle på mattekarakteren. Nå tar hun opp matematikken fra videregående i håp om å komme inn på studiet neste høst.
OPPGITT: Lene Kristine Daastøl (25) synes det er rart at lærerstudiet skal stå og falle på mattekarakteren. Nå tar hun opp matematikken fra videregående i håp om å komme inn på studiet neste høst. Vis mer
Publisert

KRAGERØ (Dagbladet): - I fjor jobbet jeg så å si hver dag som lærerassistent, i tillegg til at jeg steppet inn som timelærer. Nå jobber jeg de dagene jeg ikke sitter på skolebenken for å forbedre mattekarakteren, sier 25-åringen.

Ferske tall fra Samordna opptak viser at det er 550 ledige plasser i lærerutdanningene. Samtidig ansetter mange kommuner ufaglærte fordi de ikke greier å rekruttere nok kvalifiserte lærere, ifølge Utdanningsforbundet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer