- Lener du deg for langt fram ender du opp med å spise sand

Og ja, du må smøre skia i ørkenen. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Trodde du at du bare kunne stå på telemarkski ned bratte og snørike fjell godt over tregrensa, må du tro om igjen.

For da Jørgen Veiby (21) nylig var i Namibia sammen med kjæresten Elisabeth Tvete (21), var det som du kan se i videoen over, noe helt annet enn dromedarsafari de satte i gang med ute i sanddynene i den namibiske ørkenen.

Her holder nemlig tyske Henrik May til.

I ti år har han holdt på med det han elsker over alt på jord, nemlig å kjøre ski i sand, forteller Veiby i en e-post til Dagbladet.

Lovende alpinist På slutten av nittitallet var Henrik May både en lovende skihopper og alpinkjører, og jobbet som politi i Tyskland.

Men etter at han så vidt overlevde et alvorlig trafikkulykke, var han ikke lenger i stand til å fortsette karrieren. Da bestemte han seg for å begynne på et nytt liv.

Han dro til Swakopmund i Namibia, skjønte raskt at turismen var økende, og etterhvert oppdaget han at sanddynene i ørkenen kunne egne seg til ski, skriver Veiby.

Ikke smørefritt Veiby og kjæresten, begge fra Fetsund i Akershus, møtte Henrik May på en 25 dagers tur i regi av Drifters Adventures.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer