Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Lenge var dette helt fremmed på norske kjøkken

Thai-inspirerte retter fra Charlotte Mohn.

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

(Dagbladet): God duft av sterkt krydder, chili og ingefær, kokos og ikke minst koriander.

SUNT OG ENKELT: Prøv Charlotte Mohns gode, grønne wok i helga. Masse friske grønnsaker sammen med deilig thailandsk krydder. Foto: Mette Møller / Dagbladet
THAISALAT MED STEKT ANDEBRYST: Denne spennende salaten smaker friskt av krydder og sprø grønnsaker. Foto: Mette Møller / Dagbladet
GRØNN WOK: I denne vegetarretten bruker du de grønnsakene du liker best. Foto: Mette Møller / Dagbladet
PANNA COTTA MED KOKOS OG HET MANGO: Med mild kokossmak og skarp mango med chili er dette en nydelig dessert. Foto: Mette Møller / Dagbladet

Lenge var dette helt fremmed, ikke minst på et norsk gårdskjøkken, men vi nordmenn har for lengst oppdaget hva Thailand kan by på.

Vi har lært oss landet å kjenne, og ikke minst har vi skjønt at god mat kan lages på mange forskjellige måter.

THAISALAT MED STEKT ANDEBRYST: Denne spennende salaten smaker friskt av krydder og sprø grønnsaker. Foto: Mette Møller / Dagbladet
THAISALAT MED STEKT ANDEBRYST: Denne spennende salaten smaker friskt av krydder og sprø grønnsaker. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

Noe av det beste med denne maten er at den både er lett å lage og sunn å spise.

Charlotte woker - Jeg er veldig glad i thai-inspirert mat, sier Charlotte Mohn.

Hun vender erfarent på grønnsakene i en diger wokpanne, uten å røre, bare ved å vippe raskt på panna. Litt som å steke pannekaker og snu dem i lufta.

FREDAGSKOKK: Charlotte Mohn (34) er en av Dagbladets faste kokker på fredager. Hun har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst, og er til daglig frilanser og medeier i Opaker Gård i Hedmark. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FREDAGSKOKK: Charlotte Mohn (34) er en av Dagbladets faste kokker på fredager. Hun har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst, og er til daglig frilanser og medeier i Opaker Gård i Hedmark. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Etter noen få minutter er woken ferdig, og Charlotte smaker til med litt ekstra soyasaus, hun liker den salte smaken, og blader av frisk koriander.

- Wok er nydelig mat, og knapt noen rett er bedre å ty til når du skal lage en rask middag. Når du først har hakket opp grønnsakene så er middagen ferdig på noen få minutter. Dette er moderne mat, sunn, enkel og delikat, sier Charlotte.

Har du virkelig dårlig tid, kan du også kjøpe ferdig oppkuttede grønnsaker, men Charlotte foretrekker å bruke noen minutter på å kutte opp selv.

Currypaste på glass - Men jeg tyr gjerne til en god currypaste på glass. Grønn curry smaker veldig godt til vegetarwok, og for en ekstra syrlig smak tilsetter jeg limesaft.

Det er lett å lage rene vegetarretter i en wok, og mange tilsetter også kylling og skalldyr.

Ønsker du en mer kremete konsistens på woken, så ha i litt kokosmelk og la den putre noen minutter sammen med grønnsakene.

- Det asiatiske kjøkkenet byr også på inspirasjon til gode salater. Jeg lager ofte en thai-inspirert salat med grønnsaker, nudler og stekt andebryst. Dette er en rett jeg lærte mens jeg jobbet som kokk på den private diningklubben Moismans Club i London. Der serverte vi den omtrent daglig til lunsj, forteller Charlotte.

Five-spice-krydder Hun gnir andebrystet inn med five-spice-krydder før hun steker det.

Spør etter krydderet i asiatiske butikker, helsekostbutikker eller på et bedre supermarked.

- Five-spice-krydder smaker helt nydelig sammen med and. Skjær andebrystet i tynne skiver og anrett på toppen av salaten. Jeg kan love en spennende smaksopplevelse.

503 Service Unavailable 503 Service Unavailable 503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media