Thailand-ferie

Leonardo DiCaprio gjorde den verdensberømt i «The Beach» - nå stenges paradisstranda for turister

For mange turister.

BLIR STENGT Turist-tilstrømmingen til Maya Beach, som Leonardo DiCaprio gjorde verdensberømt med filmen «The Beach» i år 2000, blir midlertidig stengt. Slitasjen har blitt for stor og naturen klarer ikke å hente seg inn. Foto: NTB Scanpix
BLIR STENGT Turist-tilstrømmingen til Maya Beach, som Leonardo DiCaprio gjorde verdensberømt med filmen «The Beach» i år 2000, blir midlertidig stengt. Slitasjen har blitt for stor og naturen klarer ikke å hente seg inn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange har denne stranda på må-oppleves-listene sine. Men det kan fort være for sent. Etter at Leonardo DiCaprio gjorde stranda verdenskjent gjennom kassasuksessen «The Beach» fra år 2000.

Myndighetene har nemlig bestemt å stenge fantastiske Maya Beach på øya Koh Phi Phi Leh for turister fra juni i år, skriver The Guardian.

Årsaken: Det kommer for mye folk dit. Det maritime livet blir skadet og for å forsøke å redde korallene har myndighetene bestemt seg for å frede stranda og stenge den for turister i perioden juni til september i år.

Stenges permanent

Det er registrert opptil 5000 besøkende om dagen i Maya-bukta. De aller fleste kommer med båt fra Phuket eller Phi Phi og korallene skal ha tatt skade av alle denne trafikken. Hovedsaklig på grunn av båter som ankrer og plast som dumpes i sjøen.

Thon Thamrongnawasawat, fakultetsleder for fiskeristudier ved Kasetsart-universitetet i Bangkok, sier i et intervju med Deutsche Welle at 80 prosent av korallene i Thailand allerede er ødelagt, og at den beste løsningen for Maya-bukta var at den ble permanent stengt for turister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.