IKKE FOR ALLE: Ikke alle får oppgradere til Windows 8.1, og enkelte må gjøre noen grep først.
IKKE FOR ALLE: Ikke alle får oppgradere til Windows 8.1, og enkelte må gjøre noen grep først.Vis mer

Les dette før du oppgraderer til Windows 8.1

Microsoft melder om stor pågang i Windows Store.

(DinSide): I dag fikk endelig Windows 8-brukere muligheten til å oppgradere til Windows 8.1, den første store oppdateringen til det ett år gamle operativsystemet.

• Les alt om lanseringen her.

Lastes ned fra Windows Store Oppgraderingen kommer i nedlastbar form fra Windows Store, app-nettbutikken som ble lansert sammen med Windows 8 i fjor. Sannsynligvis er dette gjort bevisst for å gjøre brukerne kjent med app-butikken, som også inneholder titusenvis av apper av ymse slag.

Nedlastingen er på hele 3,6 GB (64-bitsversjonen), og selve installasjonsprosessen er veiviserbasert og selvforklarende. Men pågangen hos Microsoft har vært enormt stor i dag. Derfor må man påregne en del venting, og enkelte brukere melder om at de ikke finner oppdateringen når de går inn på Windows Store-ikonet på den store startskjermen.

Ikke for alle Hvis du ikke finner den der, kan det hende at du trenger å laste ned en oppdatering til Windows Store. Hvordan du gjør dette, er beskrevet av Microsoft på denne siden.

Der vil du også blant annet få vite at den gratis oppdateringen til Windows 8.1 gjelder ikke for Windows 8 Enterprise, ei heller hvis du har installert Windows 8 fra en ISO-fil som er hentet fra MSDN (Microsoft Developer Network).

Og før du oppgraderer, bør du lese dette Å oppgradere operativsystemet er en omfattende prosess, som kan påvirke programmer og brukerfiler. Selv om alt skal følge med når du oppgraderer, kan det være smart å sikkerhetskopiere dokumenter, bilder, videoer og andre verdifulle filer.

Dette, samt andre råd før du laster ned og installerer, finner du på denne informasjonssiden hos Microsoft.

BUTIKKEN: Windows 8.1. lastes ned fra Windows Store.
BUTIKKEN: Windows 8.1. lastes ned fra Windows Store. Vis mer