Leter du etter et sted å bo i studietida? Unngå disse leiefellene

Hvert år får Husleietvistutvalget inn omlag 1600 saker der utleier og leietaker har havnet i klinsj med hverandre.  

Usett: Mange går for den første leiligheten de får - uten å ha sett den først. Selv om du har hastverk, så er ikke dette nødvendigvis den tryggeste løsningen, mener Forbrukerrådet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Usett: Mange går for den første leiligheten de får - uten å ha sett den først. Selv om du har hastverk, så er ikke dette nødvendigvis den tryggeste løsningen, mener Forbrukerrådet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det viktigste rådet vi gir, er å ikke gå inn i et leieforhold uten å ha sett leiligheten først, sier Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet.

Hun forteller at mange unge ofte kan bli overivrige og desperate etter å finne seg et sted å bo - og at de derfor tar det første de finner.

- Finner du noe som er bedre etterpå, og vil gå bort fra kontrakten, så går ikke det. Man må være bevisst på det er inngått en avtale og at denne skal overholdes, forteller hun.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer