Lettere, sterkere, grådigere

Vi har testet Skoda Fabias tredje generasjon.

SOM FORVENTET: Designen på nye Fabia kom ikke som noen bombe. Den har de typiske familietrekkene.  Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK / DINSIDE.NO
SOM FORVENTET: Designen på nye Fabia kom ikke som noen bombe. Den har de typiske familietrekkene. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Småbilsegmentet er nå mer spennende enn noen gang. Bilene blir bedre utstyrt, løsningene smartere, og sikkerhetsutstyret er på nivå med det som tidliger bare fantes i større biler.

Etter hvert som også motorene blir bedre, dekker disse små doningene et behov for langt flere enn før.

Nå er det Skoda Fabia som blir ny, og vi har prøvekjørt tredje generasjon, som kommer på markedet rett over nyåret.

Her er Skoda Octavia Scout

Stor kundekrets Nye Fabia har ikke vokst nevneverdig i forhold til sin forgjenger, men så er det da heller ikke formålstjenelig å gjøre en småbil til en større bil.

Der finnes det nok av alternativer allerede. Uten at det utgjør nevneverdig forskjell, kan det nevnes at Fabia har en sporvidde som er tre centimeter bredere, og en akselavstand som er fem millimeter lenger enn forgjengeren. B-segmentet, som denne hører til, er en av de største bilklassene i Europa, og slike biler gjør en glimrende jobb for matpakkekjørere.

Slike biler er rimelige i innkjøp, rimelige i bruk, og når de i tillegg gjør jobben tilfredsstillende, er det ikke merkelig at flere og flere tyr til en slik liten bil fremfor de som er større enn nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer