Lettvinte middager til hele uka

Oppskriftene for deg som vil ha det enkelt.

Endelig mandag!

Og en ny ukemeny er herved servert. Alle som kjenner til denne gratis livsforenklingstjenesten vet at det kommer en ny ukemeny fra denne kanten hver uke. Og flere og flere følger med på denne.

Mandag: Tomatsuppe med kjøttdeig Denne suppa lages på følgende måte: Fres løk og kjøttdeig, ha i tomatbokser, kok opp med litt makaroni og servér med crème fraîche. Enkelt? Jepp. Og raskt. Og godt. Perfekt mandagsmat.

Tirsdag: Karbonader med erteremulade Karbonader er en de store hverdagsheltene. Og her serveres de sammen med erteremulade (frosne erter du koker i ett minutt og knuser med remulade i stavmikseren).

MANDAG: Tomatsuppe med kjøttdeig. Foto: Erik Hannemann
TIRSDAG: Hjemmelaget karbonade. Foto: Erik Hannemann
ONSDAG: Pasta med røykelaks. Foto: Erik Hannemann
TORSDAG: Raske blåskjell. Foto: Erik Hannemann
FREDAG: Marokkansk gryte. Foto: Erik Hannemann
LØRDAG: Paella. Foto: Christopher Sjuve
SØNDAG: Ertesuppe med svineknoke. Foto: Christopher Sjuve

For ordens skyld kan du sjekke her hvordan karbonadene blir helt perfekte.

Onsdag: Pasta med røykelaks En klassiker på bordet! Dette er i serien ti raske, som vi lagde for en stund siden. Og når sant skal sies: En av de aller beste - og raskeste. Når pastaen er ferdig, er i praksis maten ferdig til servering. Bland den med crème fraîche, røykelaks, sukkererter, rosépepper og litt sitronsaft.

Torsdag: Blåskjell For noen er det kanskje uvant med blåskjell - og enda mer uvant å spise det midt i uka. Men dette er altså noe av det enkleste man kan lage: Ha det i gryte med litt væske, sett på lokket og la det koke i noen minutter. Maten er klar når skjellene er åpne. Verre er det virkelig ikke.

Server med litt godt brød - bak focaccia om du har tid!

Fredag: Marokkansk gryte En herlig gryte du setter på bordet og får alle til å smile. Den er full av kraft og smak. Du behøver ikke å lage couscous, ris eller noen annet til, men har du overskudd, kan du bake brød. Jeg behøver ikke det...

Lørdag: Paella Vi tar turen over Gibraltar-stredet og kommer til paellaens hjemland. Dette er en stor rett som er fin å servere til mange. Be inn noen du er glad i! Og ta med en flaske spansk rødvin.

Søndag: svineknoke Vi skal hjem igjen. Kjøp deg en svineknoke (røkt om du liker det) og kok den mør sammen med grønnsaker og grønne erter (som er lurt å bløtlegge først).

Jeg synes det er greit å skjære løs kjøttet fra beinet før den serveres. Det er litt mer praktisk, siden det gjerne blir litt styr når den skal serveres.

Ha en strålende matuke!

Alle tidligere menyer finner du her.

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.