Lever den miljøvennlige elbilen egentlig på lånt tid?

Alle vet at «godene» skal bort, men ingen vet når.

ELBIL-EIER: Dag Håkon Baardsen eier en Tesla Roadster, og har i tillegg bestilt seg en Model S. Foto: Geir Svardal
ELBIL-EIER: Dag Håkon Baardsen eier en Tesla Roadster, og har i tillegg bestilt seg en Model S. Foto: Geir Svardal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Takket være sterke insentiver på pris og bruk har elbilen ekstremt gode kår i Norge. Men hva skjer den dagen disse insentivene forsvinner?

Ingen er i tvil om at den dagen kommer. Spørsmålet er bare når.

Dag Håkon Baardsen er en av dem som for lengst har kastet seg på elbilbølgen. Han eier en Tesla Roadster, som han tre ganger i uka kjører tur-retur Fagernes-Oslo med. 18,5 mil i alt.

Han har også bestilt en Tesla Model S, noe han gjorde allerede i april 2009. Kanskje får han den levert i slutten av dette året, eller i begynnelsen av 2013.

Fritak for moms og engangsavgift på pris er årsaken til at Baardsen har tatt seg råd til disse elbilene. Men hvordan kan han ta sjansen på å ha en elbil i bestilling i flere år, når den nærmest over natta kan bli svært mye dyrere?

- Normalt ville jeg aldri ha tatt sjansen på å vente så lenge, men heldigvis har Tesla i kontrakten at man kan kansellere bestillingen og få depositumet tilbakebetalt.

Baardsen er derfor trygg på at han ikke vil sitte med svarteper i forhold til hva han en dag skal betale for sin Model S. Derimot er han redd for at han en dag ikke vil kunne bruke kollektivfeltet fra Sandvika og inn mot Oslo, noe han hver gang sparer rundt 20 minutter på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer