- Leverer ut nøkkelen med den ene hånda og skjenker øl med den andre

Stor lavprishotell-guide. Her er det billigst og dyrest å bo.

BUDGET BOUTIQUE: Den spanske lavpriskjeden Room Mate ekspanderer raskt, også utenfor Europa. Like ved Times Square finner du Room Mate Grace med døgnåpent basseng og bar du kan svømme til. Rommet kjøper du på nettet, langt fra like billig som Room Mate i Madrid eller Barcelona, men til konkurransedyktige priser i verdens dyreste hotellby. Foto: ROOM MATE
BUDGET BOUTIQUE: Den spanske lavpriskjeden Room Mate ekspanderer raskt, også utenfor Europa. Like ved Times Square finner du Room Mate Grace med døgnåpent basseng og bar du kan svømme til. Rommet kjøper du på nettet, langt fra like billig som Room Mate i Madrid eller Barcelona, men til konkurransedyktige priser i verdens dyreste hotellby. Foto: ROOM MATE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Vi ser den samme utviklingen i Asia. På Bali finner du fem hoteller som likner dette langs en gate, sier indonesiske Anita S. Putra, mens hun sjekker ut på en automat i lobbyen på lavprishotellet Comfort Hotel Xpress i Oslo.

Lobbyen med grafitti og flipperspill er full av folk ved ni-tida om morgenen. En resepsjonist står bak en pc, men de fleste klarer seg selv.

Lavprishotellet tilbyr dobbeltrom fra 495 kroner natta, enda billigere i kampanjeperioder. En plakett viser at hotellet er vinner av Tripadvisors Travellers Choice i 2013.

Comfort Hotel Xpress har siden åpningen i 2011 hatt åtte-ni av ti rom fulle hver kveld. For øyeblikket ligger belegget på 85 prosent, blant de beste i Oslo.

Anita og mannen Subuh S. Putra, ville bo sentralt, billig og moderne på rundreisen i Skandinavia. Hotellet i Møllergata fant de på nettet for 350 kroner natta pr person. Klokka åtte fikk de frokostpose på døra. Frokostsal finnes ikke.

- Vi er fornøyd. Effektivt, stilig og sentralt. Akkurat det vi ville ha, sier Subuh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer