Lexus-eierne er mest fornøyde

VW selger flest biler, men eierne er under snittet fornøyde med bilene, viser NAF-bladet Motors Autoindex 2012

FORNØYDE EIERE: Ingen bileiere er mer fornøyde med bilene sine, ifølge bladet Motors Autoindex. Foto: Egil Nordlien, HM Foto
FORNØYDE EIERE: Ingen bileiere er mer fornøyde med bilene sine, ifølge bladet Motors Autoindex. Foto: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

17 000 norske bileiere har svart på hvor fornøyde de er med bilene sine, bilselger og service. Og ingen andre er mer fornøyde enn Lexus-eierne, ifølge NAF-bladet Motors Autoindex 2012.

Lexus er ikke et stort bilmerke i Norge, knapt 500 solgte nye biler i fjor, men scorer høyest på alle de fire kategoriene i indeksen: Bil, forhandler, verksted og lojalitet.

Audi toppet fjorårets indeks, men deler i år andreplassen med BMW. Begge bilmerkene har imidlertid fremgang fra 2011, men på ett område er BMW-eierne blitt mindre fornøyde: De er ikke fornøyde med verkstedservicen, og merket ramler dermed ned på 18. plass av totalt 23 på verkstedindeksen.

I de ti årene som Autoindex har eksistert har Toyota hevdet seg helt i toppen med fire førsteplasser. I fjor falt imidlertid merket ned til en fjerdeplass, trolig forårsaket av flere tilbakekallinger på grunn av feil med bilene og negative medieooppslag.

Også i år må Toyota ta til takke med en fjerdeplass, men den negative utviklingen er stanset, ifølge Motor. Eierne av fjorårets mest solgte bilmerke, Volkswagen, er over snittet fornøyde med forhandlerne og lojale mot merket. Men de er under snittet fornøyde med bilen og verkstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer